No Eggs? No Milk? No Problem!!! Banana Bread!

Όταν έφτιαχνα το άρθρο για τα αυγά που υπάρχει στο site (“Τα αυγά στην κουζίνα μας”), η Διαχείριση ενσωμάτωσε σε αυτό και ένα πολύ χρήσιμο προηγούμενο άρθρο της Sitronella. Εκεί, λοιπόν, είχα δει για πρώτη φορά ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αυγά σε κάποιo παρασκεύασμα, με... μπανάνες. Μάλιστα, με μπανάνες!!! Σε ίσο αριθμό, αυγό και μπανάνα. Με κάποιες (μικρές) προϋποθέσεις και εφ’ όσον οι μπανάνες είναι πολύ ώριμες. Μακάρι και μαύρες εξωτερικά.

Προχθές βρέθηκα μπροστά σε ένα τέτοιο θέαμα. Σχεδόν ολόκληρο τσαμπί μπανάνες από τη
λαϊκή, σε μία κατάσταση που με έκανε να γυρίσω να κοιτάξω ολόγυρα, “μήπως και είχε καεί και η υπόλοιπη κουζίνα”!!! Κατάμαυρες!!!

Όταν ηρέμησα κάπως, αναζήτησα στο internet ιδέες τι κάνουμε με δαύτες, περιγράφοντάς τες στην αναζήτηση με τα πιο μαύρα χρώματα (δεν απείχα και πολύ από την πραγματικότητα που στοίχειωνε ακόμη τα μάτια μου). Και τότε, ανακάλυψα μία συνταγή μιάς κυρίας, από το μακρινό Stevensville του Maryland (των ΗΠΑ, φυσικά) που μπροστά σε ένα τέτοιο “μαύρο εφιάλτη” υπήρξε πιο εμπνευσμένη: “No Eggs? No Milk? No Problem!!” Έφτιαξε ένα νόστιμο, γλυκό ψωμί, με μπανάνα....

Νόστιμο; Και που ξέρω εγώ ότι ήταν νόστιμο; Μα, το δοκίμασα και σας το μεταφέρω εδώ, για εκείνες τις περιπτώσεις που θα ανακαλύψετε στο βάθος του ψυγείου σας μερικές μαυρισμένες, σούπερ-ώριμες μπανάνες. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της συνταγής. Και δεν θα έχετε και αυγά.... Ούτε και γάλα.... Και εγώ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατόν..... Και όμως, ήταν!!! Και ήταν πολύ καλό!!! Νωπό και πολύ αρωματικό!!! Γρήγορο και εύκολο!!!.

Ευχαριστώ, Pam!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα
No Eggs No Milk No Problem Banana Bread,
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές