Ξανά στο Petite Fleur

Στην Αθήνα που αλλάζει συνεχώς, που άλλοτε μοιάζει με την πιο όμορφη πόλη του κόσμου κι άλλοτε η ασχήμια της δε χωρά στο σύμπαν, στην πρωτεύουσα που φαίνεται στους επισκέπτες αχανής και στους κατοίκους του κέντρου «χωριό», υπάρχει μια γωνιά στην οποία όλοι όσοι έχουν βρεθεί έστω και μια φορά, σίγουρα επιστρέφουν. Με την ίδια θέρμη, βρίσκουν τις ίδιες γεύσεις, την ίδια ποιότητα.

Είναι το καφέ των μικρών κυριών, των μοντέρνων διανοούμενων, των ρομαντικών ζευγαριών, της εφηβείας (μου) και όσων αγαπούν τους φθαρμένους

δίσκους της Nina Simone και των μεγάλων καλλιτεχνών της τζαζ, τα μωσαϊκά, την ατμόσφαιρα κάποιου παρισιάνικου μπιστρό του 1980, τα καθωσπρέπει γλυκά και το άρωμα της σοκολάτας, το τσάι. Επιστρέφω εκεί όταν κάποιος φίλος με επισκέπτεται στην Αθήνα, όταν συγκαλείται έκτακτο κοριτσίστικο συμβούλιο, όταν η μαμά ζητάει καφέ και γλυκό και γενικά όταν είμαι στη γειτονιά του.

Ετσι και τις προάλλες, που η περίσταση καλούσε για ένα ζεστό ρόφημα περιωπής και ένα σπιτικό γλύκισμα, πήρα μια αγαπημένη φίλη, για να τη μυήσω στον μικροσκοπικό κόσμο του Petite Fleur.

Ήπιαμε σοκολάτα γάλακτος σε υπερμεγέθεις κούπες (που χωρούν ολόκληρη τη μουσούδα μας) και επιλέξαμε από τα γλυκά ημέρας κέικ πορτοκάλι με γλάσο και τάρτα σοκολάτα. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει, πρέπει να πούμε πως το ρόφημα της σοκολάτας φτιάχνεται από κανονική σοκολάτα που λιώνει σε μπεν μαρί και αποκτά βελούδινη υφή. Μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μπορείτε να τρώτε μικρές κουταλιές από το πλάι. Ολο και κάποιο σχεδιάκι ή μια μικρή λεξούλα γραμμένη με κρέμα γάλακτος θα σκαρώσουν στην επιφάνεια της σοκολάτας οι οικοδέσποινες. Δοκιμάστε αυτή με το κάρδαμο, ή με ρούμι ή μπράντυ, ακόμη και με το καυτερό τσίλι, που είναι ιδανική για το άγριο κρύο (αν ποτέ έρθει χειμώνας στην Αθήνα).

Αυτό που έχει πετύχει το συγκεκριμένο καφέ, πέρα από την αίσθηση θαλπωρής που μπορεί σε κάποιους να μην ταιριάζει, είναι η εξαιρετική συνέπεια των προϊόντων και των υπηρεσιών του. Η σοκολάτα είναι πάντα εξίσου καλή, τα γλυκά είναι φρέσκα, το σέρβις ευγενικό, ο κόσμος διακριτικός. Γι’ αυτό θα επιστρέφω στο μικρό λουλούδι του Κολωνακίου και άλλοτε θα τραγουδάω Francoise Ηardy και Le temps d’ Amour κι άλλοτε Charles Aznavour και Inoubliable.

Petite Fleur, Oμήρου 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210-36.13.169.
Keywords
Τυχαία Θέματα