Το ποπ κορν στο σινεμά σαμποτάρει τις διαφημίσεις

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Κολωνίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποπ κορν που μασουλάνε οι θεατές στο σινεμά παρεμποδίζει την πρόσληψη των διαφημιστικών μηνυμάτων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 96 ανθρώπων, οι οποίοι κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μια ταινία στο σινεμά, στην αρχή της οποίας προβλήθηκαν διαφημίσεις άγνωστων προϊόντων. Στους μισούς από αυτούς είχε δοθεί ένας κύβος ζάχαρης και στους υπόλοιπους ποπ κορν.

Μετά από μία εβδομάδα, μόνο οι πρώτοι έδειξαν να έχουν επηρεαστεί θετικά από τις διαφημίσεις, αναγνωρίζοντας και προτιμώντας τα συγεκριμένα προϊόντα έναντι άλλων. Αντιθέτως, οι θεατές που έφαγαν το ποπ κορν δεν είχαν καμία θετική προδιάθεση απέναντι σε αυτά τα προϊόντα.

Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές έχει να κάνει με την λειτουργία της διαφήμισης και την αυτόματη και ασυνείδητη αντίδραση κάθε ανθρώπου να συλλαβίζει μια μάρκα, κάθε φορά που τη διαβάζει ή την ακούει σε μια διαφήμιση. Όταν το στόμα είναι απασχολημένο συνεχώς, όπως στην περίπτωση των θεατών που μασούσαν ποπ κρον, αυτή η λειτουργία διακόπτεται και δεν αποτυπώνεται στο μυαλό του θεατή το brand name.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η έρευνά τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απαγόρευση του ποπ κορν στα σινεμά, αν το ζητήσουν οι διαφημιστικές εταιρείες. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για όλα τα τρόφιμα, ζαχαρωτά, σνακ και σοκολάτες που πωλούνται στο κυλικείο. Περιττό να πούμε, πάντως, ότι η δημοσίευση της έρευνας στον Guardian ξεσήκωσε πολλά σχόλια από μητέρες, οι οποίες σκέφτονται να «μπουκώνουν» τα πιτσιρίκια με διάφορα σνακ κάθε φορά που βλέπουν τηλεόραση, μπας και τα γλιτώσουν από το βομβαρδισμό των διαφημίσεων παιχνιδιών. Είναι και αυτό μια λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το ποπ κορν στο σινεμά σαμποτάρει τις διαφημίσεις,