Το ποπ κορν ως σνακ

Μαζευόμαστε σπίτι για να δούμε ταινίες και γεμίζουμε μπολ με ποπ κορν, σπιτικά.

Στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, το ποπ κορν είναι συνδεδεμένο με το σινεμά. Χάρτινα κουτιά με καλαμπόκι «ντυμένο» στα κίτρινα (βούτυρα ή μάλλον αγνώστου ταυτότητας «γράσσα»). Κατά τη διάρκεια της ταινίας,

το χέρι κινείται μηχανικά, ποπ κορν και αναψυκτικό, σε λούπα. Τρώγεται το ποπ κορν χωρίς τη συνοδεία αναψυκτικού; Αδιανόητο. Το αφράτο σνακ είναι πασπαλισμένο με τόσο αλάτι που χρειάζεται κάτι για να καθαρίσεις το στόμα σου στιγμιαία.

 

Δεν φτάνει που το καλαμπόκι είναι ένα από τα πλέον γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα του πλανήτη, ντρεσάρεται και με τα αγνώστου προελεύσεως λίπη, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του στις κινηματογραφικές αίθουσες να αποτελεί μια ανθυγιεινή συνήθεια προς αποφυγή.

 

Η σπιτική εκδοχή του εν λόγω σνακ είναι σαφώς πιο ελαφριά και πιο ποιοτική από την «κινηματογραφική». Αρκεί να προσέξουμε 2 λεπτομέρειες. Πρώτον, επιλέγουμε σπόρους καλαμποκιού βιολογικής καλλιέργειας, που είναι εξ ορισμού μη γενετικά τροποποιημένοι. Το κόστος αυτής της επιλογής είναι μικρό. Στην αγορά θα βρούμε σπόρους βιολογικού καλαμποκιού με 3 ευρώ το μισό κιλό. Με αυτή την ποσότητα φτιάχνουμε 30 κούπες ποπ κορν. Δεύτερον αποφεύγουμε τα πολλά λάδια. Δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο αρκούν για να φουσκώσει το καλαμπόκι, χωρίς να καεί. Οι έχοντες μηχανή ποπκορν είναι προνομιούχοι, καθώς ψήνει το καλαμπόκι χωρίς λάδι.

 

Βασική συνταγή ποπ κορν

 

Ποπ κορν με γεύσεις

Θα παρατηρήσετε πως όλες οι ακόλουθες συνταγές περιλαμβάνουν λιωμένο βούτυρο, που βοηθά τα υλικά να «κολλήσουν» στο ποπ κορν και να μην μείνουν στον πάτο του μπολ.

 

Με σοκολάτα και πορτοκάλι

3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο5 κουτ. σούπας τριμμένη κουβερτούρα1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

 

Με τσένταρ και πάπρικα

3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυροξύσμα από 3 λεμόνια, ακέρωτα, κατά προτίμηση βιολογικά6 κουτ. σούπας τσένταρ ή γκούντα, τριμμένο1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιάαλάτι

 

Με παρμεζάνα

3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο8 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένηφρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

 

Ακολουθούμε τη βασική συνταγή για ποπ κορν. Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το ποπ κορν ως σνακ,
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές