Σοκολάτα ξανά, για 3η χρονιά!

Τρούφες και κεράσματα, εύκολα σοκολατάκια, γλυκά με ελληνικό άρωμα, σπιτική τζιαντούγια, τούρτες με γκοφρέτες περιπτέρου και όλες οι νέες τάσεις σε επίσημη «πρώτη».

Εφτασε ο μήνας που περιμέναμε και το τεύχος για το οποίο προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Το στοίχημα που έχουμε βάλει είναι να ξεπερνάμε κάθε φορά τον εαυτό μας και να φτιάχνουμε ένα τεύχος που θα γίνει κλασικό. Τι εμπνεύστηκε ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του αυτή τη φορά; Τι κρύβεται μέσα σε αυτές τις 160 σοκολατένιες σελίδες;

 

Ο Στέλιος Παρλιάρος, αδιαφιλονίκητος μετρ της σοκολάτας

κάνει και πάλι το θαύμα του. Της προσθέτει αλάτι, λεμόνι, καφέ και μπαχαρικά και υπογράφει οκτώ γλυκά που όμοιά τους δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει.

Σοκολάτα με άρωμα ελληνικό. Μαστίχα, ελαιόλαδο, ανθότυρο, μέλι, γιαούρτι, σουμάδα, ταχίνι, υποβρύχιο και Μαυροδάφνη δίνουν στα γλυκά μας ελληνική υπόσταση.

Τζιαντούγια η φουντουκένια. Μια σοκολάτα ιταλικής επινόησης, με πλούσια γεύση πραλίνας. Μιας και είναι δυσεύρετη στο εμπόριο, μαθαίνουμε να τη φτιάχνουμε μόνοι μας.

Τα κλασικά τυλιχτά του ζαχαροπλαστείου (καριόκες και παστάκι) αποκτούν σπιτική... υπόσταση, συμμαχούν με όλων των ειδών τα τρουφάκια και κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη φοντανιέρα.

 

Ταξιδεύουμε στη Μαδαγασκάρη και φτιάχνουμε γλυκά με άρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας.

Για παιδικά πάρτι -και όχι μόνο- συνθέτουμε εύκολες τούρτες με γκοφρέτες από το σούπερ μάρκετ ή το περίπτερο.

Εύκολα και γρήγορα γλυκά από 1,80 €. Φτιάχνουμε κρέπες και γλειφιτζούρια σοκολάτας, μπράουνι, ακόμα και σοκολατένιο ρυζόγαλο.

 

Ακόμη:

Ο Φώτης Χρυσανθίδης φτιάχνει 4 παραλλαγές για εύκολα σοκολατάκια και μια τριλογία σοκολάτας για να σερβίρουμε ύστερα από ένα πλούσιο τραπέζι.

 

Η Εύη Παπαδοπούλου εμπνέεται από την Ιταλία και ετοιμάζει ταρτούφο, τζουκότο και προφιτερόλ για να απολαμβάνουμε παγωτό όλο το χρόνο.

 

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει στο σχολείο πώς θα φτιάξουμε όμορφα διακοσμητικά με σοκολάτα για να στολίσουμε τα γλυκά μας.

 

Αυτά και άλλα πολλά στις Γλυκές Ιστορίες που κυκλοφορούν...

 

 

Από τις 12 Νοεμβρίου στα περίπτερα, μόνο με 4 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκολάτα,sokolata