Παστράμι και κρασί

Σαββατιανό ή Νεμέα για το παστράμι.

Μοναδικός συνδυασμός έντασης και λεπτότητας γι’ αυτό το τρυφερό αλλαντικό, ειδικά αν το γευτούμε σε εξαιρετικές εκδοχές του. Ντελικάτος επομένως πρέπει να είναι και ο συνοδός του, επιπροσθέτως όμως πρέπει να διαθέτει μαλακότητα και στρογγυλάδα. Και αυτό διότι οι έντονες οξύτητες θα επιτείνουν το κάψιμο από τα μπαχαρικά, ενώ οι σκληρές τανίνες θα στεγνώσουν τη γεύση μας μετά από μια σχετικά στεγνή μπουκιά. Αν μάλιστα επιχειρήσουμε κάποια από τα πικάντικα συνοδευτικά, πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, αφού στη θέρμη του αλλαντικού

προστίθεται και αυτή της μουστάρδας.

Κατά τα άλλα, έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε το χρώμα του κρασιού ανάλογα με τη διάθεση και τα γούστα μας, αφού τόσο τα λευκά όσο και τα ροζέ ή τα ερυθρά προσφέρουν εξίσου δυνατές συγκινήσεις. Ένα καλό Σαββατιανό με τα φυτικά του αρώματα θα ταιριάξει γάντι, το ίδιο και ένα ροζέ χωρίς αρώματα τσιχλόφουσκας. Αν πάλι θέλουμε να βάλουμε κόκκινο στο ποτήρι μας, μια ελαφριά Νεμέα (κατά προτίμηση όχι δεξαμενής) ή ένα Μεσενικόλα θα μας δικαιώσει.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος λαχταρήσει την πιο light εκδοχή του -με γαλοπούλα (κάποιες είναι αρκετά ντελικάτες, αν και όχι τόσο γευστικές όσο οι μοσχαρίσιες)-, φρονιμότερο είναι να μείνει σε ανοιχτόχρωμες αρμονίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παστράμι,pastrami