Ούζο: Εικόνες εξ αποστάξεως

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για το ούζο, ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του εθνικού μας ποτού, αλλά και για ξένους φίλους, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Ούζο: εικόνες εξ αποστάξεως». Πρόκειται για μια πολυτελή
έκδοση με εικόνες από την καθημερινότητα των κατοίκων της Μυτιλήνης και την κουλτούρα του ούζου. Για το έργο αυτό ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Νίκος Καλογιάννης από το «Ούζο Πλωμαρίου», ο φωτογράφος Βασίλης Βρεττός, ο Μανώλης Νακέλης για τα ποιήματα και οι εκδόσεις Ύαλος για την σχεδίαση και παραγωγή του όλου εγχειρήματος. Το προαύλιο του Μουσείου Μπενάκη γέμισε με εικόνες από στιγμές μόχθου, δημιουργίας και χαράς, ενώ το καφέ ντύθηκε στα λευκά για τις ανάγκες της παρουσίασης, με καρέκλες και τραπέζια που παρέπεμπαν σε μεζεδοπωλείο. Πριν την παρουσίαση «ζεσταθήκαμε» με δύο ουζένια κοκτέιλ, ένα με γλυκό βύσσινο και ένα με βασιλικό και λεβάντα, ενώ στο τέλος απολαύσαμε το ούζο με τον παραδοσιακό τρόπο, σκέτο με λίγο πάγο, μαζί με μεζέδες από τον σεφ Άρη Τσανακλίδη. Το λεύκωμα αποτελεί, ουσιαστικά, ένα φωτογραφικό ταξίδι στη Λέσβο· σύντομες ματιές στην παραγωγή του υπέροχου αποστάγματος, τα χωράφια, τους ψαράδες της Μυτιλήνης και τελικά τη στιγμή της απόλαυσής του ως «εθνικό» ποτό, με καλή παρέα και ντόπια προϊόντα. Η ταυτόχρονη μετάφρασή του σε αγγλικά και γερμανικά το καθιστά ιδανικό για να «πετάξει» και να μεταδώσει το ελληνικό πνεύμα εκτός συνόρων. Χαρίστε το σε όσους επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και στους λάτρεις του ούζου που θα εκτιμήσουν την αξία του.

Το λεύκωμα «Ούζο: Εικόνες Εξ Αποστάξεως» θα το βρούμε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα