Ο Στέλιος Παρλιάρος live

Η πρώτη φάση ξεκίνησε σήμερα με τον Στέλιο Παρλιάρο να παρουσιάζει live το γλυκό που επέλεξε για το διαγωνισμό: μια τούρτα σοκολάτας με πραλίνα.

Μετά από μήνες αναμονής, έφτασε η ώρα της κρίσης για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό των «Γλυκών ιστοριών» που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Πρώτη μέρα δουλειάς, όμως, είπαμε να μην τους κουράσουμε. Το ραντεβού είχε δοθεί από νωρίς το πρωί στη σχολή Le Monde,

όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι φάσεις του διαγωνισμού. Η ώρα προσέλευσης που είχαμε ορίσει για την εγγραφή τους ήταν στις 9. Οι περισσότεροι έφτασαν εντός δεκαλέπτου. Τέτοια η ανυπομονησία. Και εμείς τους αποζημιώσαμε γλυκά. Με μια τούρτα σοκολάτα με πραλίνα. Όχι, δεν θα την φάνε. Θα πρέπει όμως να μάθουν να την φτιάχνουν, αφού αυτό είναι το γλυκό στο οποίο θα διαγωνιστούν αύριο και μεθαύριο, για να διεκδικήσουν ένα από τα τρία μεγάλα δώρα. Και ποιος καταλληλότερος για να τους το δείξει, εξηγώντας τους κάθε λεπτομέρεια, από τον ίδιο τον δημιουργό και εμπνευστή του διαγωνισμού, τον Στέλιο Παρλιάρο. Το σεμινάριο του πρώτου γκρουπ έχει ήδη ξεκινήσει, η βάση έχει ψηθεί και η τούρτα είναι έτοιμη για γλασάρισμα. «Πρέπει να είναι κρύα για να γλασαριστεί» τους εξηγεί ο Στέλιος. Σημειώνουν μανιωδώς. Πώς γίνεται η γκανάς, πόσες στρώσεις από γέμιση χρειάζονται; Πώς θα την ξεφορμάρουν; Πόσο χρόνο θα έχουν; «Τρεις ώρες παιδιά. Οι μισοί θα τη φτιάξετε αύριο, οι υπόλοιποι μεθαύριο» και με μια επιδέξια κίνηση ξεφορμάρει την τούρτα. Χειροκροτήματα. Εξω από την αίθουσα έχουν αρχίσει ήδη να προσέρχονται τα άτομα για το δεύτερο demo. Εμείς του περιοδικού είμαστε τυχεροί· θα μπορέσουμε να παραστούμε και σε εκείνο και να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία ξανά. Λέτε να μείνει τίποτα για δοκιμή; Αν όχι, υπάρχει και συνέχεια: 42 άτομα θα διαγωνιστούν την Τετάρτη και 44 την Πέμπτη. Αναλογιστείτε πόσα κιλά τούρτας θα περισσέψουν! Περισσότερα από τα παρασκήνια του διαγωνισμού αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέλιος Παρλιάρος,stelios parliaros