Νεκταρίνια στο φούρνο με μέλι

Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε τα νεκταρίνια, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και τα βράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Παράλληλα, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Βγάζουμε τα νεκταρίνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με το παγωμένο νερό. Μόλις τα νεκταρίνια κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε, προσεκτικά για να μην

τραυματιστεί η σάρκα τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210° - 220° C. Βάζουμε τα νεκταρίνια σε ένα ταψάκι και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το ελαφρώς ρευστό μέλι. Κόβουμε το κλαράκι του δεντρολίβανου σε 6 κομμάτια και καρφώνουμε από ένα κομμάτι σε κάθε νεκταρίνι (αν χρησιμοποιήσουμε ξερό, μπήγουμε 6 - 8 ξερά «φυλλαράκια» σε κάθε νεκταρίνι).

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα νεκταρίνια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Ρίχνουμε στο ταψί 50 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 - 15 λεπτά, περιχύνοντας μια - δυο φορές τα νεκταρίνια με τα υγρά του ταψιού. Μόλις τα νεκταρίνια γλασαριστούν και αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και σερβίρουμε με μπάλες παγωτού της αρεσκείας μας.

Συμβουλή Πρόκειται για ένα είδος κομπόστας, που παρασκευάζεται όχι για να μείνει στο βάζο, αλλά για να σερβιριστεί εκείνη την ώρα ως επιδόρπιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα