Μόνο ο Γαστρονόμος κάνει τέτοια νηστήσιμα!

Λαδερά, θαλασσινά, όσπρια και ό,τι άλλο τραβάει η σαρακοστιανή μας όρεξη, για να μη μας λείψει τίποτα! Ξεκινάμε νηστεία;

Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες;Φασόλια στιφάδο;Μανιτάρια γιουβέτσι;Γαρίδες φρικασέ;Φασολάδα από την Τοσκάνη;

 

Αυτά και άλλα πολλά νηστήσιμα θα ανανεώσουν μοναδικά το σαρακοστιανό μας συνταγολόγιο. Συγκεκριμένα οι συνταγές που θα βρούμε στο Γαστρονόμο αυτής της Κυριακής:

 

Σουπιές λεμονάτες με δυόσμοΠατάτες γιαχνί με μάραθοΜανιτάρια γιουβέτσι με κανέλα και μαϊντανόΛόμπες (ξερά φασόλια) στιφάδοΑγκινάρες με κουρκουταλιάδαΓαρίδες φρικασέ με ρύζιΧταπόδι στο
φούρνο με πατάτεςΜπουρεκάκια με ελιές, κρεμμύδι και ρίγανηΓαρίδες φουρνιστές με δεντρολίβανο και καραμελωμένα κρεμμύδιαΡιζότο με καυκαλήθρες και ψητά μανιτάριαΦασολάδα με μυρωδικά (Ribolita Toscana)Καλαμάρια γεμιστά με αρωματικό χορτόρυζοΦακές με κάρι

 

Ταραμομαχίες. Οι σεφ του Γαστρονόμου πειραματίζονται με τη θαλασσινή λιχουδιά και τι προκύπτει;

«Μαγιονέζα» ταραμά, δηλαδή ταραμοσαλάτα, χωρίς κρεμμύδι και ψωμί, η τελειότερη που έχετε δοκιμάσει!Κέικ αλμυρό με αμύγδαλο, λεμόνι και ταραμάΤαραμοκροκέτες με σέσκουλα αλλά και Αλάτι ταραμά! 

Ακόμη, ετοιμάζουμε το τραπέζι του Ευαγγελισμού με δύο μοναδικές μπακαλιαροσυνταγές: στη γάστρα με χόρτα και δαμάσκηνα και μαρινάτος και αφροτηγανισμένος με μυρωδάτο κουρκούτι και κόκκινη σκορδαλιά. Επίσης, φαβοπιτάκια με μυρώνια και χταπόδι γλυκοπικάντικο, για πρώτα πιάτα. Μαγειρεύει η Ντίνα Νικολάου.

 

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει γλυκά με ροδόνερο, για να καλωσορίσουμε την Άνοιξη!

 

Μια Ελλάδα ελιές! Δοκιμάζουμε τις ελιές της χώρας μας και σας δίνουμε ιδέες με τι να τις ταιριάξετε. Επίσης, δοκιμάζουμε και σας προτείνουμε τους αγαπημένους μας χαλβάδες.

 

Τι είναι οι νεροτηγανίτες; Εφηύραμε ένα νέο είδος τηγανίτας χωρίς αυγά και σας δίνουμε διάφορες προτάσεις σερβιρίσματος. Μαζί και μια ανάλαφρη σάλτσα αχλαδιού-αποκάλυψη!

 

Βήμα-βήμα ο καλύτερος καπουτσίνο. Επίσης, φιλετάρισμα ιχθύος καρέ-καρέ από το Χριστόφορο Πέσκια.

 

Ρυζοσαλάτες μυρωδάτες και γευστικές από τη Νίκη Χρυσανθίδου.

 

Πεντανόστιμα πιάτα για το καθημερινό τραπέζι αλλά και εύκολα φαγητά που γίνονται στο άψε σβήσε, από χοιρινό με πάπρικα και σκαλοπίνια α λα πιτσαϊόλα μέχρι πατατομελέτα και μοναδικά ψαρομπίφτεκα.

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 11/03.

Keywords
Αναζητήσεις
ντινα νικολαου χορτοκεφτεδεσ, αλμυρο κεικ γαστρονομος
Τυχαία Θέματα
Μόνο, Γαστρονόμος,mono, gastronomos
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές