Κρέμα φούρνου με άρωμα βανίλιας

Δείτε πρώτοι μια συνταγή από το καινούργιο τεύχος των «Γλυκών ιστοριών», που μόλις κυκλοφόρησε και είναι αφιερωμένο στη βανίλια.

Διαδικασία Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη.

Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε τα κλωναράκια της βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό τους για να μαζέψουμε τα σποράκια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα (μαζί και τα κλωναράκια) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στη

φωτιά και αποσύρουμε μόλις ζεσταθεί καλά η κρέμα, αλλά πριν πάρει βράση.

Αδειάζουμε την καυτή κρέμα πάνω από το μείγμα των αυγών, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Για να αποκτήσει πιο λεία υφή το μείγμα, χωρίς ίνες από αυγό, μπορούμε να το ομογενοποιήσουμε χτυπώντας ελαφρώς με ένα μπλέντερ χειρός, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κλωναράκια βανίλιας. Αυτά τα στραγγίζουμε καλά πιέζοντάς τα πάνω από την κρέμα, ώστε να στάξουν μέσα σε αυτήν.

Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ, ρηχά, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται για τις κρεμ μπριλέ και τα κλαφουτί, ή σε πήλινα μπολάκια από γιαούρτι.

Κόβουμε τα κλωναράκια βανίλιας σε κομμάτια, τόσα όσα και τα μπολ, και τα ρίχνουμε πάνω από τις κρέμες. Βάζουμε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο ρίχνουμε ζεστό νερό, έτσι ώστε να φτάνει περίπου μέχρι το μέσον των μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα, έως ότου οι κρέμες σταθεροποιηθούν.

Σερβίρουμε τις κρέμες χλιαρές ή από το ψυγείο.

ΣυμβουλήΑντί για κλωναράκια βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκιεκχύλισμα ή 3 βανιλίνες.

Keywords
Αναζητήσεις
κρεμα βανιλια, κρεμα φουρνου
Τυχαία Θέματα