Ινδικό ντελίβερι... από την Τρούμπα

Μια μέρα από εκείνες που αποχωρούμε μετά τις 11 από το γραφείο, γυρνώ στο σπίτι, ανοίγω αμέσως τον υπολογιστή και googl-άρω «ινδικό στον Πειραιά». Ήθελα ινδικό αλλά δεν είχα το κουράγιο να βγω έξω. Να πω εδώ πως λατρεύω το ινδικό φαγητό αλλά τα μόνα ινδικά εστιατόρια που γνώριζα στον Πειραιά είναι αυτά που βρίσκονται στην περιοχή της παλαιάς -και κακόφημης στο παρελθόν- Τρούμπας, στο λιμάνι, και τα οποία μέχρι στιγμής δεν είχα «τολμήσει» να επισκεφτώ.

Στις πρώτες 5 προτάσεις

της Google εμφανίζονται 2 ινδικά εστιατόρια και, ναι, ήταν αυτά στην Τρούμπα. Οι ιστοσελίδες που τα πρότειναν ήταν ένα site με κριτικές αναγνωστών και ο παγκόσμιος ιντερνετικός οδηγός trip advisor με κριτικές από τουρίστες και ντόπιους. Θετικά τα σχόλια και από τις δύο πλευρές. Τηλεφωνώ σε ένα από τα δύο, το Kebab & Curry, για να ρωτήσω αν υπάρχει υπηρεσία ντελίβερι και συνομιλώ με τον ευγενέστατο ιδιοκτήτη, ο οποίος, αν και ετοιμαζόταν να κλείσει την κουζίνα, προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει.

Μισή ώρα αργότερα, κατέφθασε ένα naan, η μαλακή ινδική πιτούλα, μια μερίδα κοτόπουλο tikka massala, κλασικό πιάτο για να έχω δυνατότητα σύγκρισης, και μερικά πιτάκια samosas με λαχανικά. Πρώτη θετική εντύπωση η σάλτσα massala: φτιαγμένη με φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας και όχι με την πορφυρή κόκκινη πάστα που χρησιμοποιούν στα περισσότερα αθηναϊκά ινδικά. Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και καλομαγειρεμένο ενώ το naan ήταν ό,τι πρέπει για μικρές βουτιές στην καυτερή σάλτσα. Τα πιτάκια λαχανικών ήταν νόστιμα, ελαφώς πικάντικα και όχι λαδιάρικα. Φίνα. Αποστολή εξετελέσθη, στομάχι γεμάτο και χαμόγελο χαράς, για να κλείσει καλά η μέρα. Έπρεπε όμως να διαδώσω την ανακάλυψή μου και στο γραφείο...

Μερικές εβδομάδες αργότερα αποφασίζουμε να παραγγείλουμε το μεσημέρι· ούτε δοκιμές είχαμε, ούτε ταπεράκι «έπαιζε» εκείνη τη μέρα. Από όλη τη γαστρονομική ομάδα υπάρχουν άλλοι 3 λάτρεις του ινδικού, με αρκετές δοκιμές μασάλα στο ενεργητικό τους. Έτσι, αγχώθηκα ελαφρώς αν θα τους ικανοποιήσει εξίσου το Kebab & Curry. Παραγγείλαμε ένα κοτόπουλο tika masala, ένα chicken korma (με κιτρινωπή σάλτσα από γάλα καρύδας), μια μερίδα κεμπάμπ με ψητές ντομάτες και κρεμμύδια, ένα κοτόπουλο ταντούρι, πεντανόστιμο, μιας και πολύ καλά μαριναρισμένο, και πολλά πιτάκια naan, σκέτα και με κιμά. Οι μερίδες φυσιολογικές αλλά αρκούντως χορταστικές, τα κρεατικά καλομαγειρεμένα και ζουμερά, οι σάλτσες βουτυράτες και απολαυστικές. Πήραμε και μερικά σαμόσας, αλλά αυτή τη φορά ήταν έντονη η παρουσία της πατάτας κι έτσι χαρακτηρίστηκαν απλώς... συμπαθητικά.

Φουσκώσαμε, ιδρώσαμε -από το πικάντικο του φαγητού- αλλά το ευχαριστηθήκαμε. Η τελική ετυμηγορία; Το ινδικό ντελίβερι άρεσε και στους τέσσερις. Την επόμενη φορά θα επισκεφθούμε και το εστιατόριο.

Το ντελίβερι έφθασε μέχρι το Ν. Φάληρο καθότι η παραγγελία ήταν περί τα 50 ευρώ (12,5 ευρώ το άτομο).

Kebab & Curry, Σκουζέ 14 και Νοταρά, Πειραιάς, τηλ.: 210 42 85 937.
Keywords
Τυχαία Θέματα