Φοντάν σοκολάτας

Ένα γλυκό πλούσιο σε σοκολάτα, μαλακό και εύκολο. Λιώνει στο στόμα...

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τους κρόκους και τα αυγά μαζί

με την άχνη. Τα αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή χρησιμοποιούμε τσέρκι που δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με την κρεμ ανγκλέζ, ως σος από πάνω. Εναλλακτικά, μπορούμε απλώς να το πασπαλίσουμε με λίγο κακάο.

Κρεμα ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια (αν βάλουμε). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Προσθέτουμε μέσα σε αυτό το μείγμα λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε όλο μαζί πίσω στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα, δηλαδή στους 84° - 85° C, το αποσύρουμε (πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα κόβει, γιατί ψήνεται ο κρόκος). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, κοιτάμε να έχει αχνίσει η κρέμα και να φαίνεται πιο δεμένη πάνω στην κουτάλα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί περισσότερο το αυγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φοντάν,fontan