Φαίδρα

Στο όμορφο νεοκλασικό της γειτονιάς του Μουσείου, θα δοκιμάσετε κρέπες και καλοφτιαγμένα μεσογειακά πιάτα ακούγοντας Χατζιδάκι.

Η θέση Πάντα εκεί, ανάμεσα στη βουή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Πολυτεχνείο των φοιτητών και την «αρχαιολογική» ηρεμία της γειτονιάς του Μουσείου.

 

Η ατμόσφαιρα Το όμορφο, ψηλοτάβανο νεοκλασικό φέρει παραστάσεις που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Φειδάκης το 1988, ενώ τους τοίχους του κοσμούν τόσο δικοί του πίνακες όσο και των Κόττη και Λολοσίδη. Ένας χώρος που αγαπά και αναδεικνύει τη

σύγχρονη ελληνική τέχνη, ακόμα και μέσα από τη «συνοδευτική» μουσική: κάθε Παρασκευή και Σάββατο το πιάνο με τη συνοδεία φωνής περιδιαβαίνουν στα μονοπάτια της ποιοτικής ελληνικής μουσικής. Είναι «μαγικό» ότι σε αυτές τις βραδιές οι πελάτες τραγουδούν όλοι μαζί δημιουργώντας μια φιλική ατμόσφαιρα που θυμίζει άλλες εποχές.

 

Το φαγητό Ανθρώπινο φαγητό, χωρίς εξαλλοσύνες, εμπνευσμένο. Στα 30 χρόνια που λειτουργεί το εστιατόριο η έμφαση δίδεται πάντα στις πρώτες ύλες: χρησιμοποιούνται ποιοτικά υλικά και έτσι το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνεται. Το μενού συνδυάζει μεσογειακά πιάτα με τις κρέπες που έχει παραδοσιακά η Φαίδρα. Από τα πρώτα δοκιμάσαμε τα υπέροχα κρουτόν με σεβρ και κρύα σάλτσα από φραγκοστάφυλλα και τα πολίτικα κεφτεδάκια, αφράτα με πολλά μυρωδικά και σπιτικό πουρέ πατάτας. Από τις σαλάτες προτιμήσαμε αυτή με τις παλέτες παρμεζάνας, τα φύλλα σαλάτας και τη λευκή, γλυκόξινη σος αλλά και τη γαλλική σαλάτα με πράσινα λαχανικά, αυθεντικό ροκφόρ και αχλάδι. Από τα κυρίως απολαύσαμε το μαλακό ψαρονέφρι με σάλτσα μαστίχας, το νοστιμότατο κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα και το φρέσκο σολομό ποσέ με πλιγούρι και σος με βάση τη μουστάρδα. Φυσικά δεν θα φεύγαμε χωρίς κρέπα: επιλέξαμε την κλασική Ομπελίξ με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μπέικον. Για γλυκό προτιμήσαμε πάλι κρέπες και συγκεκριμένα τη σοκολάτα με σαντιγύ και τη σουζέτ, με κρέμα πορτοκάλι και γκραν μαρνιέ που «ανάβει» και γίνεται φλαμπέ. Την επόμενη φορά όμως θα δοκιμάσουμε και το ζεστό γλυκό σοκολάτας ή την πανακότα με σος καραμέλας.

 

Ο λογαριασμός Περίπου 25 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό. Η τιμή για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι 50 ευρώ χωρίς ποτό.

 

Η κάβα Χύμα μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο, έξι καλά, εμφιαλωμένα, ελληνικά κρασιά και μεγάλη γκάμα ποτών.

 

Επιπλέον πληροφορίες Στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φέτος θα έχουν κολοκυθόσουπα βελουτέ με παρμεζάνα, σαλάτα με ροκφόρ και αχλάδι ψητό, ριζότο με μυρωδικά, ένα σορμπέ πορτοκάλι για να αλλάξει η γεύση πριν από το κύριο, που θα είναι μοσχαρίσιο φιλέτο με άγρια μανιτάρια πορτσίνι. Το γλυκό θα είναι τούρτα μαύρης και άσπρης σοκολάτας με βατόμουρα. Ανοιχτά Πέμπτη-Κυριακή. Ζωντανή μουσική Παρασκευή και Σάββατο.

 

 Μετσόβου 14, Μουσείο, τηλ.: 210-88.35.711.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές