Ένα ζαχαροπλαστείο που νηστεύει

Το «Φύσις» μας έχει συνηθίσει σε πολύ ωραίες και εμπορικά έξυπνες κινήσεις, αφού είναι από τα λίγα ζαχαροπλαστεία που απευθύνονται σε μερίδες του πληθυσμού που πάσχουν από διατροφικές αλλεργίες ή έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.

Στο παρελθόν, λοιπόν, έχουμε δοκιμάσει σειρές προϊόντων χωρίς γλουτένη, αλλά και γλυκά με μειωμένα λιπαρά, με στέβια, με σιρόπι αγαύης κ.λπ. Από πέρυσι είχαμε μάλιστα εντοπίσει και τη μεγάλη νηστήσιμη γκάμα τους: τα παραδοσιακά ισλί, την ανάλαφρη φλογερίτσα με τους ξηρούς καρπούς,

όπως και τα σιροπιαστά με ελαιόλαδο, το κέρασμα το γεμισμένο με σοκολάτα και ινδική καρύδα, τα σκαλτσούνια, τις αφράτες τρούφες καρύδας, τα μπισκότα με ταχίνι και τους χαλβάδες τους σιμιγδαλένιους. Και πολύ ευχαρίστως θα τα ξαναγευτούμε και φέτος, σε όλη την διάρκεια της σαρανταήμερης νηστείας.

Ομως, το πολύ καλό αυτό βιολογικό ζαχαροπλαστείο λάνσαρε φέτος και άλλα νηστήσιμα, για να έχουμε να επιλέξουμε, και μάλιστα γλυκά κρέμας, που συνήθως στερούμαστε τη Σαρακοστή. Έχουμε και λεμε: δύο γεύσεις πατισερί, αμφότερες καμωμένες με φυτικά λιπαρά και χυμό αγαύης αντί για ζάχαρη· μία πάστα με γέμιση αφράτης φυτικής κρέμας, παχιά επικάλυψη σοκολάτας, πλούσιο πυρήνα σφιχτής σοκολατένιας κρέμας και τραγανή βάση από μπισκότο φιστικοβούτυρου. Αυτή βγαίνει επίσης και σε τούρτα, σε ό,τι μέγεθος την παραγγείλουμε. Είναι ένα γλυκό απολαυστικό, ελαφρύ μεν, αλλά με στιβαρή γεύση και μια διακριτική αλμυρή επίγευση. Και τέλος, μια αφράτη, ελαφρώς bitter μους σοκολάτας, ημίγλυκη, «δουλεμένη» με μικρά κομματάκια από σπασμένο μπισκότο φιστικοβούτυρου. Βουρ!

Φύσις, Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 60 90 740.
Keywords
Αναζητήσεις
νηστισιμα γλυκα για ζαχαροπλαστειο, νηστισιμα γλυκα σε ζαχαροπλαστεια
Τυχαία Θέματα