Μπισκότα με γλάσο

Κάντε τα μαζί με τα παιδιά, ως χειροτεχνία. Μοιράστε τα στο πάρτι, φιλέψτε τους φίλους σας, κεράστε τους συναδέλφους στη γιορτή σας...

Διαδικασία Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη ελαφρά το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160º - 180º C. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους

3 χιλιοστών· αν κολλάει, πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι. Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ της αρεσκείας μας ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα γλασάρουμε.

Γλάσο: Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα χρώματα), μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο, κολλώδες γλάσο. Χωρίζουμε το μείγμα σε μικρές ποσότητες και με λίγες σταγόνες τις χρωματίζουμε με τα διάφορα χρώματα.

Γλασάρουμε τα μπισκότα. Εάν δεν θέλουμε τα χρώματα, αφήνουμε το γλάσο λευκό. Διακοσμούμε τα μπισκότα με τα διακοσμητικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκότα,biskota