Winebooth ή Οκτάνα;

Δύο καινούργια στέκια στο κέντρο της Αθήνας θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των οινόφιλων.

Είναι καιρός τώρα που οι Αθηναίοι μπορούμε να χαράξουμε έναν πλήρη διονυσιακό περίπατο, επιλέγοντας από τα winebars του Συντάγματος και των γύρω περιοχών. Στη... wine list με το By the Glass (Στοά Ράλλη, 210

3232560), το Oinoscent (Βουλής 44, 210 3229374), το Winepoint (Πορίνου 2, Μακρυγιάννη, 210 9227050) και το Heteroclito (Φωκίωνος 2, 210 3239406), προστέθηκε προσφάτως το Winebooth. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Καλύβας, γνώστης, λάτρης και επαγγελματίας του κρασιού διατηρούσε για χρόνια μια ενημερωμένη κάβα στον Άλιμο όταν αποφάσισε να μεταφέρει πιο κεντρικά τις αγαπημένες του φιάλες. Στην είσοδο στέκεται ένας τηλεφωνικός θάλαμος για να μην υπάρχουν απορίες σχετικά με την έμπνευση για το όνομα. Λειτουργεί περίπου 1 μήνα και σερβίρει σε ποτήρι 22 κρασιά που αλλάζουν συχνά, ενώ συνολικά υπάρχουν στα ράφια του 120, τα περισσότερα ελληνικής παραγωγής. Τα υπόλοιπα έρχονται από την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Για να μην πίνουμε ξεροσφύρι, υπάρχει ένα μενού με μικρά πιάτα αλλά και πιο μεγάλα: αλλαντικά και τυριά, πίτσα, ρολάκια σολομού με κρέμα τυριού και μυρωδικά, ψητά μανιτάρια αλλά και χοιρινό κότσι.

Winebooth, Φωκίωνος 12, Σύνταγμα, 210 99 59 544.

Την Οκτάνα οι κάτοικοι του Παγκρατίου τη γνώρισαν ως την κάβα της πλατείας Βαρνάβα, σύγχρονη, με concept, δικό της κρασί -εμφιαλωμένο και σε ασκό- με εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Σύμφωνοι με το τρεντ της εποχής, οι άνθρωποί της κάβας αποφάσισαν εκτός από να πουλούν, και να σερβίρουν κρασί. Ο χώρος ανακαινίστηκε προ ολίγου καιρού και σχεδιάστηκε με τα δεδομένα ενός wine bar. Η βασική λίστα περιλαμβάνει 60 ετικέτες από τις οποίες τις 15 μπορούμε να καταναλώσουμε σε ποτήρια των 75 ml και των 150 ml ή να αγοράσουμε για το σπίτι. Μαζί με το κρασί σερβίρονται νοστιμιές που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Καρδάσης. Πέρα από σαλάτες, τυριά και αλλαντικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρασί μας με κανελόνια με τόνο Αλοννήσου, καρπάτσιο αλλά και χούμους ή φάβα Σαντορίνης. Ανοιχτά από το πρωί και κουζίνα που ξενυχτά το βράδυ.

Οκτάνα, Πλ. Βαρνάβα 9, Παγκράτι, 210 70 14 630.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Winebooth, Οκτάνα,Winebooth, oktana