Osterman

Ενα bar-restaurant με στυλ και κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην πλατεία Αγ. Ειρήνης.

Η θέση Στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης, μεταξύ της Περικλέους και της Ερμού.

Η ατμόσφαιρα Στήθηκε εκεί όπου βρισκόταν το παλαιό υφασματάδικο του Συμεωνίδη, στο πλάι της στοάς. Διασώζονται η πινακίδα, οι προθήκες, το ασπρόμαυρο δάπεδο, η ζωγραφιστή οροφή. Οι τωρινές προσθήκες επιτείνουν τον νοσταλγικό χαρακτήρα και την κινηματογραφικότατη αίσθηση του χώρου: αρ ντεκό απλίκες, μια μεγάλη μπάρα από κασσίτερο, δερμάτινοι καναπέδες,

τεράστιοι καθρέφτες, όλα παραπέμπουν σε γαλλική μπρασερί ή σε σκηνικό από κατασκοπική ταινία του Sam Peckinpah, όπως ας πούμε το «The Osterman Weekend», απ’ όπου προφανώς και το όνομα.

Το φαγητό Από τις 10 το πρωί σερβίρει καφέ και σάντουιτς, ενώ από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. προσφέρει ένα μικρομενού με 11 ευρώ το άτομο: σαλάτα με γραβιέρα με ντύμα «τεμπούρας», ψητό φιλέτο κοτόπουλου με φασκόμηλο και ένα ποτήρι μπίρα είναι μία εκ των προσφερομένων συνθέσεων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης κύρια πιάτα και ένα πιάτο ημέρας μπόνους. Ξεχωρίζουν ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπίρας με πατάτες, το χοιρινό φρικασέ με εσκαρόλ και η πάπια με πιπερόσαλτσα. Το βράδυ, η ρυθμική, jazzy μουσική, ο ήπιος φωτισμός, τα καλοφτιαγμένα ποτά, η χαλαρή διάθεση της ώρας, δίνουν στο μαγαζί πόντους «ατμοσφαιρικότητας»: μετά το σχόλασμα, ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ, κι ένα-δυο από τα θαυμάσια συνοδευτικά, ίσως τις γαρίδες με αγιολί και μαγιονέζα με μοσχολέμονο, ή μήπως το κατσικίσιο τυρί σε κρούστα αμυγδάλου;

Ο λογαριασμός Υπολογίστε γύρω στα 25-30 ευρώ το άτομο, με ποτό.

Η κάβα Υπάρχουν επτά λευκά, εννέα κόκκινα και δύο ροζέ κρασιά, ελληνικά. Φυσικά εκτός από το κρασί, έχετε πολλές επιλογές σε κοκτέιλ και premium ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά από το πρωί για καφέ. Η κουζίνα κλείνει αργά το βράδυ. Θα δυσκολευτείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο στην περιοχή, βολεύει όμως το Μετρό στο Μοναστηράκι.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, τηλ. 210-32.43.331.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Osterman,