Πρασινη σαλατα με ψητα μηλα

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μήλο
3 φλιτζάνια μαρούλι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1/4 φλιτζάνι μπλέ τυρί, ή φέτα, τριμμένη
Αλάτι
Σάλτσα:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
3 κουταλιές της σούπας χυμός μήλου
1 κουταλιά

της σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα υλικά για τη σάλτσα (το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το χυμό μήλου, το μέλι και λίγο αλάτι) σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα βάζο με καπάκι ώστε να μπορούμε να το ανακινήσουμε λίγο πριν χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα.
Τοποθετούμε σε μια ωραία σαλατιέρα το μαρούλι και από πάνω τοποθετούμε το τυρί. Καλύπτουμε τη σαλατιέρα με διάφανη μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε τα τέταρτα στη μέση κατά μήκος, ώστε να σχηματιστούν 8 φέτες. Αφήνουμε τις φέτες του μήλου με τη φλούδα τους. Σοτάρουμε για λίγο τις φέτες μήλου στο βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι γκριλ. Ψήνουμε το μήλο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ώσπου να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Τα κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε λίγο τα καρύδια.
Για να σερβίρουμε, αλατίζουμε τη σαλάτα ανάλογα με τα γούστα μας και τοποθετούμε τα μήλα και τα καρύδια πάνω στην κρύα σαλάτα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με λίγη σάλτσα και προσφέρουμε την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά σε ένα μπολ. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
πρασινο μήλο τηγανι, σαλατες πρασινες
Τυχαία Θέματα
Πρασινη,prasini