Κοτοπουλο αλα κινκ

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

600γρ. στήθος κοτόπουλου, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά πλυμένη, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομένη σε κύβους
1 φλιτζάνι μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
150ml γάλα
150ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο

μαύρο πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο: Το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και την πέτσα και το κόβουμε σε μπουκιές.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο βάζουμε ακόμη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα την πιπεριά και την σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώσπου να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό κότας και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου το μίγμα να πάρει μία βράση και να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό πάνω στην φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Τοποθετούμε το φαγητό μας σε ένα ωραίο μπολ, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό, και το συνοδεύουμε με ένα ωραίο πιλάφι. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοτοπουλο,kotopoulo