Ζητείται Ωνάσης για το Σμαραγδονήσι!

15:24 1/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΖητείται Ωνάσης για το Σμαραγδονήσι! Παρασκευή, Ιούλιος 1, 2016 - 15:23

Μόλις ένα ναυτικό μίλι από την Ιτέα, ένα μικρό νησί, που οι κάτοικοι της περιοχής το έχουν ονομάσει Σμαραγδονήσι, αναζητά τον δικό του Ωνάση, που μπορεί να προσφέρει 1.700.000 ευρώ για να το αποκτήσει!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Η ηλικιωμένη πλέον ιδιοκτήτριά του, η οποία υπήρξε σύζυγος καπετάνιου στα καράβια Ελληνα εφοπλιστή, το είχε αγοράσει για τα

παιδιά της, ωστόσο εκείνα ζουν πλέον μόνιμα στο εξωτερικό.

Το πραγματικό όνομα του νησιού στον Κορινθιακό είναι Αγ. Αθανάσιος και βρίσκεται δίπλα σε ένα άλλο, αρκετά μεγαλύτερο νησάκι, τα Τριζόνια.

Ωστόσο, τα γαλαζοπράσινα νερά που το περιβάλλουν αλλά και η μοναδική φυσική ομορφιά που το διακρίνει του έδωσαν τη νέα ονομασία του, καθώς θυμίζει ένα λαμπερό πετράδι που το λούζει όλη μέρα ο ήλιος. Είναι καταπράσινο, έχει ελιές και θάμνους, και οι μοναδικοί κάτοικοί του είναι τα άγρια πουλιά.

Το Σμαραγδονήσι, συνολικής έκτασης 10.810 τ.μ., πέρασε το 1889 στα χέρια ενός Ελληνα της περιοχής, με παραχωρητήριο από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη συνέχεια εκείνος το πούλησε σε Αγγλους, έως ότου το αγόρασε η σημερινή ιδιοκτήτριά του, η οποία σήμερα το πουλά κι εκείνη αντί 1.700.000 ευρώ.

Την αγοραπωλησία έχει αναλάβει ο κτηματομεσίτης Παναγιώτης Κριτσιμάς, ο οποίος ανέφερε στην «Espresso»: «Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησάκι, το οποίο αμέσως σε μαγεύει. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια δεν επέτρεψε να πωληθεί βάσει των αρχικών προσδοκιών, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Επενδυτικά προγράμματα

Τέσσερα ήταν τα βασικότερα επενδυτικά προγράμματα τα οποία έως σήμερα είχαν προταθεί για την εκμετάλλευση του νησιού, ωστόσο η οικονομική κρίση έκανε τους υποψήφιους επενδυτές τελικά να τις αποσύρουν.

Η πρόταση για την οποία είχε δείξει ενδιαφέρον και ένας γνωστός τραγουδιστής, με τη συνεργασία κατασκευαστικής εταιρίας, ήταν η δημιουργία αίθουσας διασκέδασης 500 ατόμων (η οποία την ημέρα θα λειτουργούσε ως αίθουσα καφέ και εστιατόριο), καθώς και η κατασκευή δωματίων φιλοξενίας των καλλιτεχνών και κατοικία του νέου ιδιοκτήτη. Τη μεταφορά των επισκεπτών θα αναλάμβαναν επαγγελματίες της Ιτέας με σκάφη που διαθέτουν. Αλλη μία παρόμοια πρόταση είχε κατατεθεί, η οποία περιελάμβανε αίθουσα δεξιώσεων 500 τ.μ. αλλά και 35 studios, με σκοπό την προσέλευση ζευγαριών για την πραγματοποίηση του γάμου τους.

Η τρίτη περίπτωση ανέφερε την κατασκευή συνεδριακού κέντρου 400 ατόμων και 45 studios, κυρίως για τη διενέργεια συνεδρίων με θέμα τον τουρισμό και την αρχαιολογία - ιστορία του τόπου, δεδομένης της πολύ κοντινής απόστασης με τους Δελφούς. Τέλος, στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση κατασκευής ιδρύματος για παιδιά με αναπηρία, που σαν στόχο θα είχε τη σταδιακή βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας τους.

Για τον σκοπό αυτόν, μάλιστα, είχε προβλεφθεί η δημιουργία δωματίων φιλοξενίας, 20 αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας συσκέψεων, μικρού θεάτρου και κολυμβητηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα