«Υποστηρικτές» με το έτσι θέλω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Υποστηρικτές» με το έτσι θέλωΤρίτη, Ιούλιος 17, 2018 - 15:49

❱❱ Οργή Βενετσάνου, Αλκαίου και Κατζουράκη για την «υπογραφή» τους σε κείμενο στήριξης στη Συμφωνία των Πρεσπών

Με το έτσι θέλω περιέλαβαν από το Μέγαρο Μαξίμου τα ονόματα δημόσιων προσώπων σε λίστα υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην προσπάθειά τους να «νομιμοποιήσουν» την ντροπιαστική συμφωνία με τα Σκόπια και να υποβαθμίσουν την παλλαϊκή αντίδραση στο ξεπούλημα της Μακεδονίας!

Ετσι, οι τραγουδίστριες Νένα Βενετσάνου και Λένα Αλκαίου

και ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης είδαν τα ονόματά τους στη λίστα χωρίς καν να ερωτηθούν!

Στο κείμενο που διακινεί το Μαξίμου τις τελευταίες μέρες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της επιρροής του έβαλαν την υπογραφή τους 319 πρόσωπα ως... διανοούμενοι. Ωστόσο, η κυρία Βενετσάνου δηλώνει στο facebook πως δεν συναίνεσε ποτέ σε κάτι τέτοιο. «Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ» δήλωσε έκπληκτη, προσθέτοντας: «Η δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και η κυρία Αλκαίου: «Δηλώνω ότι ποτέ δεν υπέγραψα το συγκεκριμένο κείμενο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, τη στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό» ανέφερε. Αλλά και ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης έκανε γνωστό ότι έλαβε με mail το φιλοκυβερνητικό μανιφέστο, δεν το υπέγραψε, αλλά είδε το όνομά του να φιγουράρει στους «κλακαδόρους» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ερώτημα είναι ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσθέσει στη λίστα τα ονόματα των καλλιτεχνών, αλλά και αν υπάρχουν κι άλλοι από τους 319 που δεν έχουν δώσει τη συναίνεσή τους.

Αντίστοιχη «πατάτα» έκανε και ο Ζόραν Ζάεφ το περασμένο Σάββατο, που έστησε φιέστες σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ. Αρκετοί Σκοπιανοί καλλιτέχνες, των οποίων τα ονόματα φιγουράριζαν σε ανακοινώσεις και αφίσες υπέρ της συμφωνίας, δήλωναν έκπληκτοι, καθώς ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, προσθέτοντας πως τάσσονται κατά της συμφωνίας και θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα