ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!Δευτέρα, Μάρτιος 12, 2018 - 18:46

❱❱ Συμπαράσταση στους στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία από πλήθος κόσμου σε Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη

Με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας αλλά και έξω από το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Στην Ορεστιάδα άρχισε ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου να καταφθάνει

κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί ποδηλατοπορεία από τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ρήσος», που ξεκίνησαν με ποδήλατα από την κεντρική πλατεία, πήγαν έως το Τελωνείο στις Καστανιές και έπειτα επέστρεψαν και ενώθηκαν με τον κόσμο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.
Στο βήμα ανέβηκαν τέσσερις ομιλητές, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, καθώς ειπώθηκε ότι «τα μόνα σημαντικά ονόματα της ημέρας είναι Αγγελος και Δημήτρης», δηλαδή των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Εψαλαν τον εθνικό ύμνο

Οι ομιλητές ζήτησαν από τον τουρκικό λαό να οργανωθεί στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος μέσω φορέων και συλλόγων του.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο, οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να δοθεί ένα τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών. Αλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε χθες το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το προξενείο της Τουρκίας, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση συλλόγων και φορέων και πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το Τελωνείο των Κήπων. Υπενθυμίζεται ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ορεστιάδας έχουν διακόψει όλες τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ έχουν μηδενιστεί και οι διελεύσεις Ελλήνων με αυτοκίνητα από το Τελωνείο Καστανεών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα