Ξαφνικά παπανδρεϊκός έγινε ο Ευ. Βενιζέλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗΞαφνικά παπανδρεϊκός έγινε ο Ευ. ΒενιζέλοςΔευτέρα, Ιούνιος 23, 2014 - 16:46

Ακραιφνής παπανδρεϊκός εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να κάνει επίθεση φιλίας στους παπανδρεϊκούς του κόμματός του, που πληροφορίες αναφέρουν ότι του «την έχουν στημένη στις 10 Ιουλίου», στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

«Μέσα στον

ιστορικό χρόνο τα 18 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ελάχιστα. Πρόκειται όμως για μια περίοδο πυκνή και τα τελευταία πέντε χρόνια εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό, που κρατάει ζωντανή τη μνήμη του ηγέτη της αλλαγής και την ανάμνηση των ριζοσπαστικών αποφάσεών του που μείωσαν αδικίες και έκαναν καλύτερη τη ζωή της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας πριν η κρίση χτυπήσει την Ευρώπη και ιδίως τη χώρα μας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 18 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το άνοιγμα αυτό γίνεται τη στιγμή που οι «αμφισβητίες» του Ευάγγελου Βενιζέλου ανασυντάσσονται εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κ.Ε. στις 10 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για την ανάδειξη του πολιτικού προσώπου που θα ηγηθεί της προσπάθειας ανατροπής της ηγεσίας του κόμματος.

Αν και μέχρι στιγμής μόνο ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης έχει αμφισβητήσει ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις και από ακόμα τέσσερις βουλευτές, τους Ν. Σηφουνάκη, Κ. Τριαντάφυλλο, Γ. Ντόλιο και Φ. Σαχινίδη. Στόχος, η συγκρότηση στο εσωτερικό του κόμματος μετώπου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτοί οι πέντε βουλευτές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Φώφη Γεννηματά, για την οποία εκτιμούν ότι στην περίπτωση που τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική λύση.

Στο μεταξύ, ορίστηκαν με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Ειδικότερα, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Κώστας Τριαντάφυλλος ορίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καρύδης, που παραμένει γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας, με αναπληρωτή του το μέλος της ΚΠΕ Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα