Βρέθηκαν σε σπήλαιο τα οστά 78χρονου που είχε εξαφανιστεί το 1994

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒρέθηκαν σε σπήλαιο τα οστά 78χρονου που είχε εξαφανιστεί το 1994Τρίτη, Δεκέμβριος 8, 2015 - 15:15

Κανείς δεν ήξερε τι είχε απογίνει ένας 78χρονος που είχε εξαφανιστεί στις 11 Οκτωβρίου του 1994 από την Αμφιλοχία. Τα ίχνη του Αθανάσιου Καραγκούνη είχαν χαθεί και, έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, οι συγγενείς του τον θεώρησαν νεκρό. Ομως, ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια, ο σκελετός του άτυχου ηλικιωμένου βρέθηκε στο σπηλαιοβάραθρο Kρεμαστή της Κεχρινιάς!

Στην ανεύρεσή του έπαιξαν ρόλο οι έρευνες που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο σπηλαιολόγος Γιάννης

Ζαβιτσανάκης στο δυσπρόσιτο σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό απ' όπου είχε εξαφανιστεί τότε ο 78χρονος. Στις 15 Νοεμβρίου, σε βάθος 25 μέτρων, ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα ενός ανθρώπινου σκελετού! Αφού τον ανέσυρε προσεκτικά, ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές, στις οποίες τον παρέδωσε.

Με τη μέθοδο της ταυτοποίησης του γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον Αθανάσιο Καραγκούνη, που είχε χαθεί από... προσώπου γης το 1994! Σημειώνεται ότι τα οστά δεν έχουν καθόλου σάρκα πάνω τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου του.

Ατύχημα

Δεν μπορεί, δηλαδή, να εξακριβωθεί αν ο άτυχος άντρας έπεσε κατά λάθος στο κενό ή ηθελημένα. Ωστόσο πιθανολογείται ότι ο 78χρονος γλίστρησε στον πυθμένα του βαράθρου, με αποτέλεσμα να βρει αβοήθητος τον θάνατο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περιβάλλον της οικογένειας υπάρχει έντονη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο ο ερασιτέχνης σπηλαιολόγος χειρίστηκε το όλο θέμα. Οταν ο Γιάννης Ζαβιτσανάκης ανακάλυψε τον σκελετό, τον περιεργάστηκε, τον φωτογράφισε, πήρε το κρανίο στα χέρια του και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες και άλλα στοιχεία, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συγγενών του άτυχου ηλικιωμένου.



Keywords
Τυχαία Θέματα