«Βουρ» για τα Οσκαρ ο Λάνθιμος

SHOWBIZ«Βουρ» για τα Οσκαρ ο ΛάνθιμοςΔευτέρα, Σεπτέμβριος 10, 2018 - 21:02

❱❱ Μετά τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας παίρνει το χρίσμα για τη διεκδίκηση του αμερικανικού βραβείου

Με το βλέμμα πλέον στα Οσκαρ είναι ο Γιώργος Λάνθιμος, μετά τον θρίαμβό του στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας!

Ο διεθνής σκηνοθέτης μας κατέκτησε το δεύτερο πιο σημαντικό βραβείο στον κόσμο του κινηματογράφου, αυτό του Αργυρού Λέοντα, με τη νέα του ταινία εποχής «The Favourite»

(τον Χρυσό πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία του «Roma»).

Τι και αν δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον αγώνα δρόμου που έκανε στο μοντάζ ώστε η νέα ταινία του να συμπεριληφθεί στο 71ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών που διεξήχθη από τις 8 ως τις 19 Μαΐου στην Κρουαζέτ;

Ο 45χρονος δημιουργός κατάφερε να... ρεφάρει στο Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας με την ταινία του αυτή το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, ενώ η πρωταγωνίστριά του Ολίβια Κόλμαν κατέκτησε το βραβείο του φεστιβάλ για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, δηλώνοντας κατά τη βράβευσή της: «Αποτελεί τιμή για μένα ότι το Φεστιβάλ Βενετίας ερωτεύθηκε το έργο μας».

Ικανοποίηση

Ομως και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, ευχαρίστησε για την αποδοχή που είχε η δημιουργία του, αλλά και τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τις τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας του Ολίβια Κόλμαν, Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Η ταινία «The Favourite» είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου, μια καυστική ματιά πάνω στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας, και παίρνει πλέον το χρίσμα στην κούρσα διεκδίκησης των Οσκαρ. Να θυμίσουμε ότι το 2011 η ταινία του σκηνοθέτη με τίτλο «Αλπεις» είχε κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου, επίσης στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα