Βασιλιάδες στον θρόνο αλλά χωρίς την εξουσία
Μπορεί να έχασαν τη συνταγματική εξουσία τους πριν από μισό αιώνα, όμως οι τελευταίοι βασιλιάδες φυλών της Νιγηρίας συνεχίζουν να ζουν «βασιλικά». Πιστοί στα αρχέτυπα των ηγεμόνων της Αφρικής, απολαμβάνουν μεγάλο σεβασμό από τους «υπηκόους» τους στις κοινότητες όπου ζουν. Τα παλάτια των έκπτωτων βασιλιάδων είναι μεγαλοπρεπή. Αραβουργήματα, περίτεχνοι θρόνοι, ακριβά χαλιά, αλλά και εντυπωσιακές βαρύτιμες στολές. Οι μονάρχες της χώρας της δυτικής Αφρικής φορούν πολύχρωμες, κεντημένες κελεμπίες, ενώ στις διαταγές τους υπάρχει μια στρατιά από υπηρέτες, έτοιμοι να σπεύσουν να ικανοποιήσουν
Ο φωτογράφος Τζορτζ Οσόντι αποτύπωσε με τον φακό του την πραγματικότητα των Νιγηριανών «γαλαζοαίματων» και όπως είναι εμφανές, δεν έχουν χάσει τη βασιλική τους μεγαλοπρέπεια, αφού ακόμη και στις μετακινήσεις τους δεν χρησιμοποιούν οτιδήποτε λιγότερο από λιμουζίνες. Ο εμίρης του Κάνο, Alhaji Dr Ado Abdullahi Bayero, ο οποίος απέκτησε τεράστια περιουσία με επενδύσεις στο χρηματιστήριο και τη γεωργία, μετακινείται με vintage Rolls Royce, ακόμη για να πάει στο κοντινό τζαμί, έχοντας οδηγό και σωματοφύλακα. Στη χλιδή ζει και η Αυτού Μεγαλειότης Wilson Ojakovo Oghoghovwe Oharisi ο 3ος, ο οποίος επέλεξε να φωτογραφηθεί καθισμένος στον θρόνο του, έχοντας εκ δεξιών κι αριστερών του δύο άγρυπνους φρουρούς.
Ο γεννημένος στη Νιγηρία φωτογράφος, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, περιηγήθηκε στην πατρίδα του για να βρει τους βασιλιάδες των φυλών, οι οποίοι τον άφησαν να μπει στα παλάτια τους, επειδή είναι ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους της χώρας του. Μιλώντας στο Al-Jazeera, ο Οσόντι δήλωσε ότι υπάρχουν συχνές συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες εθνότητες στη Νιγηρία. «Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά στην ταυτότητά τους. Αισθάνθηκα ότι θα ήταν σημαντικό να βλέπαμε αυτή τη διαφορετική κουλτούρα ως ένα σημείο ενότητας, αντί να τη βλέπουμε ως κάτι που πρέπει να μας χωρίζει ως έθνος. Ο πιο εύκολος τρόπος προσέγγισης του θέματος ήταν να εξετάσω τη δομή της μοναρχίας στη χώρα, επειδή οι πρώην μονάρχες είναι πιο κοντά στους ανθρώπους απ' ό,τι οι κυβερνήτες» κατέληξε.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- «Σταμάτα να αποκαλείς την κόρη μας πριγκίπισσα»
- Πωπω! Είδαμε της Ελένης τον πωπό...
- Τηλεοπτική βόμβα: Φαίη Σκορδά-Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1
- Διάσημος παρουσιαστής περιμένει παιδί από τη γυναίκα του κολλητού του
- Αγόρασε νέο αυτοκίνητο μετά το τροχαίο ατύχημα, που είχε!
- Showbiz: Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει ο Νίνο!
- Πινελιές με νέον χρώμα στο χώρο σας
- H τιμωρία δημιουργεί επιθετικά παιδιά
- Οι διακοπές του Νίνο! (φωτό)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
- Τελευταία Νέα Espresso
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Μεταγραφή βόμβα- Στον ΑΝΤ1 Σκορδά και Λιάγκας
- Κάντο όπως αυτοί! 10 + 1 «μαθήματα» πετυχημένων ανθρώπων που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία
- Ο Ζήγρας «καίει» τον Άκη: Ρωτήστε τον για τον γάμο στο Παρίσι και τις διακοπές στη Σαρδηνία
- 40 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη
- New York Times: Να πουν την αλήθεια για την Ελλάδα- Το πρόγραμμα δεν βγαίνει
- Σε απολογία για την τραγωδία με το λεωφορείο στην Ιταλία και οι κατασκευαστές του δρόμου
- Αυτό είναι το πολυτελέστατο γιοτ που νοίκιασε ο «Ρόκι» για τις διακοπές του στη νότιο Γαλλία [εικόνες]



