Βανδάλισαν εκκλησία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒανδάλισαν εκκλησίαΔευτέρα, Δεκέμβριος 19, 2016 - 20:24

Εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων που δεν δίστασαν να βεβηλώσουν με βανδαλισμούς και ισλαμικά συνθήματα μια εκκλησία στην περιοχή του Λαγολιού, στο Ηράκλειο Κρήτης, διεξάγουν οι διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι βέβηλοι έβαλαν φωτιά στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ

Αρχαγγέλου, που βρίσκεται στον δρόμο Λαγολιού - Κλήματος, και έκαψαν ένα μέρος του τέμπλου μαζί με τις εικόνες, ενώ κατέστρεψαν τις αγιογραφίες. Μάλιστα, έγραψαν με μαύρο σπρέι στα αραβικά στον δυτικό εσωτερικό τοίχο του ναού: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 15.00 το απόγευμα του Σαββάτου και, ευτυχώς, εκείνη την ώρα έτυχε να περνά από το σημείο ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είδε τη φωτιά και κάλεσε βοήθεια από το χωριό. Αμέσως κάτοικοι έτρεξαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες προτού καταστρέψουν ολόκληρο τον ναό. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο εκκλησάκι και αστυνομικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι ιερόσυλοι συγκέντρωσαν τα εκκλησιαστικά βιβλία και τις εικόνες, τα άλειψαν -πιθανώς- με λάδι και τους έβαλαν φωτιά πίσω από το τέμπλο μέσα στο ιερό. Ανδρες της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από όλους τους χώρους και για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Ο Ιερός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου είναι σημαντικό προσκύνημα για την ευρύτερη περιοχή και συγκεντρώνει πάρα πολλούς πιστούς στο πανηγύρι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα