Τρόμος πριν τον θάνατο!

13:38 5/6/2013 - Πηγή: Espresso

Ανατριχιαστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές των ελληνικής καταγωγής κυνηγών καταιγίδων, που έχασαν τη ζωή τους στην Οκλαχόμα την περασμένη εβδομάδα. Ο 55χρονος Τιμ Σαμαράς, ο 24χρονος γιος του, Πολ, αλλά και ο συνεργάτης τους Καρλ Γιανγκ, 45 ετών, ακούγονταν στον ασύρματο της Υπηρεσίας Περιπολιών Εθνικών Οδών της Οκλαχόμα να ουρλιάζουν «θα πεθάνουμε! θα πεθάνουμε!» την ώρα που ο στρόβιλος με ταχύτητα 265 χιλιομέτρων σήκωσε στον αέρα το

αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το «εκσφενδόνισε» περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά.

Το σώμα του πατέρα Σαμαρά βρέθηκε δεμένο με τη ζώνη στο κάθισμα του Chevrolet Cobalt το οποίο είχε καταλήξει σε έναν χωματόδρομο παράλληλα με την εθνική οδό, ενώ τα πτώματα των δύο άλλων ανδρών βρέθηκαν 800 μέτρα πιο μακριά. «Ούρλιαζαν. Δεν είχαν προς τα πού να πάνε. Δεν υπήρχε μέρος να κρυφτούν» λέει σε συνέντευξή της στην «USA Today» η Μπέτσι Ράντολφ που παρακολουθούσε τον ασύρματο όταν συνέβη η τραγωδία. Οταν έφτασε στο σημείο ο βοηθός σερίφη Κρις Γουέστ είδε μπροστά του ένα όχημα που «έμοιαζε λες και είχε περάσει από συμπιεστή σκουπιδιών! Το αυτοκίνητο ήταν πλέον στο 60 με 70% του αρχικού του μεγέθους, επειδή οι άνεμοι το είχαν χτυπήσει πολλές φορές στο έδαφος» εξηγεί στην «Washington Post» o Γουέστ που εικάζει ότι οι έμπειροι κυνηγοί στροβίλων προσπαθούσαν να κινηθούν παράλληλα με την καταιγίδα από τον επαρχιακό δρόμο, αλλά αυτή είτε άλλαξε πορεία είτε εμφανίστηκε και άλλη χοάνη.

Το Discovery Channel ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τη μνήμη των τριών βετεράνων κυνηγών καταιγίδων, που εμφανίζονταν τακτικά στην εκπομπή «Stormchasers», με μια ειδική εκπομπή που θα προβληθεί μέσα στην εβδομάδα.

Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα