Τριήμερο της Αποκριάς με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤριήμερο της Αποκριάς με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίαςΠαρασκευή, Μάρτιος 11, 2016 - 11:41

Κακά μαντάτα φέρνουν για τους εκδρομείς του εορταστικού τριημέρου τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρχουν συννεφιές με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, η αποκριάτικη κακοκαιρία θα συνοδευτεί από χιόνια στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.



«Σε γενικές γραμμές το

φετινό τριήμερο της Αποκριάς δείχνει περισσότερο φθινοπωρινό παρά ανοιξιάτικο» λέει ο μετεωρολόγος Καντερές, επισημαίνοντας ότι από το Σάββατο θα επηρεάσει τη χώρα ένα βαρομετρικό χαμηλό που μας έρχεται από τα βόρεια της Λιβύης και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αναλυτικά, για σήμερα τα περισσότερα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, όπου θα υπάρχουν πυκνές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές.

Αφρικανική σκόνη

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώσουν και θα δώσουν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ στις νότιες περιοχές θα συνεχιστεί το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 17-19 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς θα γίνει αισθητό ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, καθώς και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 2-4 βαθμών.

Για την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός δείχνει μια τάση βελτίωσης στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνουν οι αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα