Τους τελείωσαν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤους τελείωσαν!Τρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 15:34

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ FIFA ΑΠΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΑΤΕΡ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΥΨΟΥΣ 1.900.000 ΕΥΡΩ


Ο Ιρλανδός συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ, στις -συχνά σαρκαστικές και ενίοτε αφοριστικές- διαπιστώσεις του είχε γράψει πως «αυτή η αποβολή μου είναι τρομερή! Ομως ευελπιστώ να κρατήσει

για πάντα...». Οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, πάντως, ενώ συμφωνούν στο πρώτο σκέλος με τη δική τους χθεσινή ποινή, διαφωνούν στο δεύτερο.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA αντίστοιχα τιμωρήθηκαν χθες με αποκλεισμό 8 ετών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τη μεταξύ τους συναλλαγή των 1.900.000 ευρώ το 2011, αλλά αντέδρασαν αρχικά με διαφορετικό τρόπο. Ο 79χρονος Μπλάτερ -που θα πληρώσει και πρόστιμο 47.000 ευρώ- κατηγόρησε ξανά την Εκτελεστική Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την απόφαση του Γερμανού δικαστή Χανς-Γιόακιμ Εκερτ. Λέγοντας πως «παραμένω πρόεδρος και, ενώ μετανιώνω για κάποια πράγματα, δεν αισθάνομαι ντροπή για όσα έγιναν. Λυπάμαι που έγινα ο σάκος του μποξ, και θα παλέψω και για τα δικαιώματά μου και για τα 400 μέλη της FIFA, τα οποία εξακολουθώ να εκπροσωπώ».

Ο Ελβετός παράγοντας επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφύγει κατά της ποινής, επισημαίνοντας ότι «μίλησα με τους δικηγόρους μου και δεν γνωρίζω ακόμη για ποιο πράγμα τιμωρήθηκα. Θα φτάσουμε το θέμα στο CAS και στα ελβετικά δικαστήρια, γιατί είμαι άνθρωπος που πιστεύει και στον Θεό και στους νόμους».

Ο Μπλάτερ, καταλήγοντας, ξέσπασε και τόνισε πως «η επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να πηγαίνει κόντρα στον πρόεδρο! Εγώ είμαι ο πρόεδρος».
Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πλατινί, αν και εκτός από τη θέση του προέδρου της UEFA έχασε και το δικαίωμα συμμετοχής στις επερχόμενες (26/2/2016) εκλογές της FIFA, σχολίασε με απρόσμενη ηρεμία ότι «όλα όσα έγιναν δεν είναι είδηση. Η ετυμηγορία είχε γραφτεί πριν από τέσσερις μήνες. Γι' αυτό δεν μου προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη». Ο 60χρονος Γάλλος, που τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 73.680 ευρώ, πρόσθεσε ότι «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί τα χρήματα ήταν από συμβόλαιο για συμβουλευτικό ρόλο μου στη FIFA από την περίοδο 1998-2002», και κατέληξε ότι «η απόφαση και όλη η "δίκη" ήταν κάτι σαν φάρσα». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως και εκείνος θα καταφύγει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί, αναφέροντας πως «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα γίνουν όλα», ενώ η UEFA, πριν από την αντικατάστασή του, του δίνει χρόνο για την έφεσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα