Τώρα και USAvision! Έρχεται το 2021

«Φτερά» ανοίγει ο δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, καθώς -όπως ανακοινώθηκε- το 2021 πρόκειται να «ταξιδέψει» πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Οι σκέψεις των ιθυνόντων της Eurovision να… μεταλαμπαδεύσουν τον μουσικό θεσμό στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ήταν γνωστές από τη χρονιά που άρχισε να συμμετέχει τιμητικά στη διοργάνωση και η μακρινή Αυστραλία, αποδεχόμενη φυσικά τον όρο ότι, σε περίπτωση νίκης της, η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί

υπό την εποπτεία της, πλην όμως σε ευρωπαϊκή πόλη της επιλογής της, μια και μιλάμε για τη Eurovision.

Η περίπτωση της Αμερικής ωστόσο είναι εντελώς ξεχωριστή, αφού έχουμε να κάνουμε με έναν διαφορετικό διαγωνισμό τραγουδιού, στον οποίο θα παίρνουν μέρος όλες οι πολιτείες της. Πρόσφατα, μάλιστα, ήρθε και η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Eurovision, με τίτλο «Η Eurovision ταξιδεύει στην Αμερική».

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για τον μακροβιότερο μουσικό διαγωνισμό στον πλανήτη, ο οποίος κάθε χρόνο -εκτός, φυσικά, από φέτος- καθηλώνει στις οθόνες τους σχεδόν 200.000.000 τηλεθεατές, κάτι που, σύμφωνα με τους ειδήμονες, θα μπορούσε να έχει αντίστοιχη απήχηση και στις ΗΠΑ.

Κάπως έτσι, η Eurovision μετονομάζεται σε The American Song Contest και εγκαινιάζει την πορεία της επί αμερικανικού εδάφους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η made in USA εκδοχή του διαγωνισμού θα αποτελείται από μια σειρά προκριματικών γύρων με εκπροσώπους από όλες τις πολιτείες και θα ακολουθούν οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός, όπως συμβαίνει και με τον γνώριμο σε εμάς ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ο υπεύθυνος του διαγωνισμού της Eurovision Μάρτιν Εστερνταλ δήλωσε για το νέο εγχείρημα: «Η αγάπη για τη μουσική είναι παγκόσμια και η γιορτή της μουσικής σε διαφορετικά είδη και στιλ μπορεί να ξεπεράσει σύνορα και να ενώσει ανθρώπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τους κατάλληλους συνεργάτες, ώστε να προσφέρουμε ακόμα μία εκδοχή στους φανατικούς ανά τον κόσμο, που μπορεί να την ερωτευτούν και να μοιραστούν αυτό τον μοναδικό διαγωνισμό με τον αμερικανικό λαό».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην ομάδα των υπευθύνων που θα οργανώσουν τον πρώτο αμερικανικό διαγωνισμό συμπεριλαμβάνεται και ο Μπεν Σίλβερμαν, τηλεοπτικός παραγωγός που βρίσκεται πίσω από επιτυχημένα διεθνώς προγράμματα, όπως το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και η σειρά «Ugly Betty» (στην Ελλάδα έγινε «Μαρία η άσχημη»).

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο αμερικανικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα ανεξάρτητα και αρκετούς μήνες μετά τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος αναβλήθηκε φέτος λόγω κορονοϊού.

Η Eurovision θα επιστρέψει, όπως τη γνωρίζουμε, από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας την άνοιξη του 2021, με τη Stefania να εκπροσωπεί και πάλι τη χώρα μας. Σύμφωνα με το ανανεωμένο πρόγραμμα, οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 18 και τις 20 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 22 Μαΐου 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα