Το τραγούδι του Πετρέλη για το χάος

SHOWBIZΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!Το τραγούδι του Πετρέλη για το χάοςΠαρασκευή, Ιούλιος 10, 2015 - 13:21

«Μας καταριούνται, μας εκδικούνται, για την Ελλάδα όλοι χτυπιούνται, στ' αλήθεια κλαίω για την πατρίδα, που 'γινε στάχτη κι αποκαΐδια». Με αυτόν τον στίχο ο Θάνος Πετρέλης θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για όσα συμβαίνουν στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία.

ΑΠΟ ΤΗ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Το τραγούδι με τίτλο «Ελλάδα» το κρατούσε δύο ολόκληρα χρόνια στο συρτάρι του. Και όμως, μοιάζει σαν να γράφτηκε σήμερα.

Ολα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2013, όταν η αδερφή του Ειρήνη τού έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό. «Ανοιξε τον υπολογιστή σου, έχω κάτι για σένα». Ηταν το τραγούδι «Ελλάδα», που είχε αποφασίσει να γράψει πληγωμένη από τις εικόνες που αντίκριζε παντού γύρω της. Ο Θάνος Πετρέλης διάβασε τους στίχους και την ίδια στιγμή αποφάσισε πως «αυτό πρέπει να γίνει τραγούδι». Σε δύο μέρες ήταν όλα έτοιμα. Μπήκε στο στούντιο και το ηχογράφησε, αλλά το κράτησε φυλαγμένο μέσα σε ένα ντουλάπι.

«Το είχα κρατημένο υπό τη μορφή demo. Δεν έγινε ποτέ παραγωγή για να κυκλοφορήσει. Μoυ ήρθε ξανά στο μυαλό πριν από λίγες ημέρες, με όλες αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα εξελίξεις. Θα το χαρακτήριζα ως προφητικό αυτό το τραγούδι. Το ανέβασα σε facebook και YouΤube και η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη μεγάλη» εξηγεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης στην «Espresso».

Είναι το τραγούδι της Ελλάδας του 2015 που αγωνίζεται, διεκδικεί, πονά, ελπίζει. «Ηταν τώρα ο καιρός του να ακουστεί» δηλώνει ο τραγουδιστής με νόημα και μιλά για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα.

Το ρεφρέν

«Η Ελλάδα έχει περάσει πολλές φουρτούνες τα τελευταία 500 χρόνια. Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ειδικά αν είμαστε ενωμένοι. Χρωστάμε, και αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που θέλουμε είναι να βρεθεί μια λύση ώστε ο κόσμος να πονέσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι καιρός οι καλλιτέχνες να αφήσουμε τα λόγια και να εκφραζόμαστε περισσότερο με τα τραγούδια» τονίζει.

Το ρεφρέν του κομματιού αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. «Την Ελλάδα όλοι λαχταρούνε, μες την τσέπη τους να δούνε, τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη, που δε μας στέρησαν και την ειρήνη. Τι άλλο πια θα μας εγείρει, ξεχειλίζει το ποτήρι, σαν το φοίνικα θ' αναστηθούμε κι απ' την αρχή θα πορευτούμε για πιο ήρεμα, πιο εύκολα ταξίδια με ρότα πάντα την ελπίδα».

Στις συναυλίες που δίνει σε Αυστραλία, Αμερική και Ευρώπη ο κόσμος μοιάζει ανήσυχος. «Με ρωτούν αν τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ. Θέλουν να μάθουν να υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που πεινάνε και κοιμούνται στους δρόμους, ενώ μία από τις μόνιμες ερωτήσεις τους είναι "Κινδυνεύουμε αν έρθουμε φέτος στην Ελλάδα για διακοπές;" Στο εξωτερικό υπάρχει ένα κλίμα ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς ούτε να κυκλοφορήσεις».

Το επίκαιρο τραγούδι του Θάνου Πετρέλη έχει ξεπεράσει ήδη τα 15.000 χτυπήματα, μόλις τη δεύτερη μέρα από την ανάρτησή του.

Ακούστε το:

Keywords
Τυχαία Θέματα