Το θέατρο έχασε την κυρία Τούλα

15:29 3/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο θέατρο έχασε την κυρία ΤούλαΤρίτη, Ιούνιος 3, 2014 - 15:24

«Εφυγε» προχθές, σε ηλικία 81 ετών, η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη και σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της θα της πουν το τελευταίο «αντίο», στις 16.00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Η συμπαθής ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε πάνω από σαράντα ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (ανάμεσά τους είναι και οι «Τζένη Τζένη», «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Τέντι μπόι, αγάπη μου», «Ο Ηλίας του 16ου») δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως η

Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Τζένη Καρέζη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Εγινε ακόμη πιο γνωστή -και σε ανθρώπους νεότερης ηλικίας- ενσαρκώνοντας την κινηματογραφική μητέρα του Στάθη Ψάλτη στην ταινία «Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ».

Προβλήματα υγείας

Επαιξε επίσης σε σίριαλ, όπως τα «Ρετιρέ», «Πατήρ, υιός και πνεύμα», «Τρεις χάριτες», αλλά και σε πολλά διαφημιστικά σποτ.

Τα τελευταία χρόνια η Τούλα, όπως τη φώναζαν οι φίλοι της και τα οικεία άτομα του περιβάλλοντός της, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, με κυριότερο ότι και στα δύο της μάτια έπασχε από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Παρά το γεγονός ότι δεν έβλεπε, στεκόταν στο πλευρό των συναδέλφων της, αφού υπήρξε αντιπρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών.

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λάρισας το 1933, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Το 1946, με τα γεγονότα του Εμφυλίου, η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα, όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του καλού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου Θεάτρου.

Από πολύ νεαρή ηλικία ωστόσο είχε γνωρίσει το άσχημο πρόσωπο της ζωής, καθώς όταν ήταν μαθήτρια του Δημοτικού «έχασε» τη μητέρα της, γεγονός που στιγμάτισε τόσο εκείνη όσο και την αδερφή της. Σύζυγός της υπήρξε ο -επίσης ηθοποιός- Κώστας Παπαχρήστος (ο ψηλός με το μουστακάκι που έκανε συνήθως ρόλο αστυνομικού ή στρατιωτικού στις ταινίες). Ο σύντροφος της ζωής της νόσησε από καρκίνο και έχασε τη μάχη όταν εκείνη ήταν 30 ετών και από τότε έμεινε πιστή στη μνήμη του. Το ζευγάρι είχε πολύ πλούσιο βεστιάριο με στρατιωτικές και αστυνομικές στολές (πολλές από αυτές βλέπαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και όχι μόνο).

Τεριάννα Παππά

Keywords
Τυχαία Θέματα