Το σπίτι των θαυμάτων

ΚΟΣΜΟΣΤο σπίτι των θαυμάτωνΣάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 15:00

❱❱ Ρέει θαυματουργό έλαιο στους τοίχους, ενώ σχήματα από στάχτη βγαίνουν στο ταβάνι, μετά τον θάνατο σε τροχαίο του 17χρονου γιου της οικογένειας

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τόπος προσκυνήματος έχει γίνει σπίτι σε προάστιο του Σίδνεϊ από τη στιγμή που από τους τοίχους του άρχισε να ρέει θαυματουργό έλαιο, ενώ στην οροφή εμφανίζονταν διάφορα σχήματα από στάχτη.

Οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται ότι τα σημάδια -την ακριβή προέλευσή τους οι επιστήμονες

δεν μπορούν να προσδιορίσουν, εμφανίστηκαν μετά τον θάνατο του γιου τους και έχουν βοηθήσει πολλά ζευγάρια να τεκνοποιήσουν.

Το «Θαυματουργό Σπίτι», όπως έχει γίνει γνωστό στην Αυστραλία, βρίσκεται στο Γκίλντφορντ και, όπως ισχυρίζονται ο ιερέας της ενορίας πατήρ Μάικλ Χέικαλ και οι βαθιά θρησκευόμενοι χριστιανοί ιδιοκτήτες του Τζορτζ και Λίνα Τάνους, το έλαιο και η στάχτη είναι σημάδια από τον Θεό. Το έλαιο άρχισε να ρέει στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας του 17χρονου γιου του ζευγαριού Μάικ, το 2006, λίγες ημέρες αφότου σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Οσοι επισκέπτονται το σπίτι, σύμφωνα με την «Daily Telegraph», πιστεύουν ότι έχει θαυματουργές ιδιότητες. Ζευγάρια στα οποία οι γιατροί είχαν πει ότι δεν ήταν σε θέση να τεκνοποιήσουν ανέφεραν ότι το έλαιο τα βοήθησε να αποκτήσουν παιδί. «Ενας φίλος μου πήγε στο σπίτι πριν από πέντε χρόνια για τον μικρό γιο μου, ο οποίος είχε νευροβλάστωμα - καρκίνο. Τώρα έχει γιατρευτεί από τη φριχτή ασθένεια» ανέφερε ένας άντρας.

Οι γονείς του Μάικ ζητούν από την Εκκλησία να τον κάνει άγιο, αν και κάποιοι αμφισβητούν κατά πόσο πρόκειται για θαύματα. Υποστηρίζουν ότι, όταν πρωτοεμφανίστηκε το έλαιο, βρισκόταν στο ύψος των ώμων ενός ανθρώπου, σαν να το είχε ρίξει κάποιος. Ο επιστήμονας Αντονι Κάμου, που το 2017 ανάλυσε τόσο το έλαιο όσο και τη στάχτη για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής «Today Tonight», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι ουσίες δημιουργήθηκαν μέσω μιας αφύσικης παρέμβασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα