Το «Παναγία Τήνου» ξεκίνησε χθες για το τελευταίο ταξίδι του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο «Παναγία Τήνου» ξεκίνησε χθες για το τελευταίο ταξίδι τουΤετάρτη, Μάρτιος 22, 2017 - 17:18

Υστερα από σχεδόν έναν χρόνο ακινησίας λόγω της ημιβύθισής του το ιστορικό «Παναγία Τήνου» έκανε τον τελευταίο απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για τα διαλυτήρια της Τουρκίας.

Από τις 26 Απριλίου του 2016, όταν πήρε κλίση 40 μοιρών, το πλοίο παρέμενε στον Αγιο Διονύσιο και ύστερα από αρκετούς άγονους διαγωνισμούς του ΟΛΠ ανέλαβε την απομάκρυνσή του

η εταιρία Antipollution ΑΝΕ. Νωρίς το πρωί τα ρυμουλκά έδεσαν το άλλοτε ξακουστό επιβατηγό για να το οδηγήσουν στις εγκαταστάσεις όπου θα διαλυθεί.

Το «Παναγία Τήνου» είχε κατασχεθεί από το ΝΑΤ λόγω χρεών της Ventouris Sea Lines, ενώ είχαν προηγηθεί απανωτές επισχέσεις εργασίας του πληρώματος για οφειλές δεδουλευμένων.

Ναυπηγήθηκε το 1972, αγοράστηκε το 1978 από την Ακτοπλοΐα Βεντούρη και έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος με το όνομα «Κάπτεν Κωνσταντίνος». Το 1981 μετονομάστηκε σε «Παναγία Τήνου», αποτελώντας τον μεγάλο αντίπαλο του «ΝΑΪΑΣ ΙΙ», με προσόντα του την ταχύτητα και την ευκολία χειρισμού του στα μικρά λιμάνια.

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 άρχισαν οι «φουρτούνες» και βρέθηκε στη δίνη των πτωχεύσεων της εταιρίας. Το 2015 έκανε λίγα δρομολόγια στη γραμμή των Κυθήρων, ώσπου έδεσε οριστικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα