«Το... έκαναν καλοκαιρινό!»

Το καλοκαίρι με τη ζωηρή χρωματική του παλέτα και τα ανάλαφρα ρούχα έχει εισβάλει και στα έδρανα της Βουλής, εκεί όπου οι παρατηρήσεις και οι υπενθυμίσεις για την ευπρεπή εμφάνιση ανανεώνονται κάθε τόσο. Το συμπαγές στιλ των κομμάτων -ταγέρ στη δεξιά πτέρυγα και πολυσυλλεκτικότητα στην αριστερή- διατηρείται εν πολλοίς, με τους βουλευτές της αριστερής πτέρυγας να εμφανίζουν

έντονες τάσεις... αποστασίας στις οδηγίες περί dress code και να αποκηρύσσουν μετ' επιτάσεως τις γραβάτες, ενώ οι γυναίκες συνάδελφοί τους επιστρατεύουν τις πιο σπορ εμφανίσεις τους και τα αμάνικα φορέματα και μπλουζάκια τους. Από την άλλη, έντονα χρώματα και κάζουαλ μπλουζάκια ξεφυτρώνουν και στα υπόλοιπα έδρανα, από τους πιο τολμηρούς, ενώ το ναυτικό σικ φαίνεται να συνεπαίρνει τις κυρίες.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δώσει με τις επιλογές τους διαφορετικό χρώμα στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου αρκετοί βουλευτές ξεπερνούν το ενδυματολογικό πρωτόκολλο του Κοινοβουλίου. Με σπορ εμφανίσεις, κοτσίδες, τζιν και φουλάρια η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανοίξει τον δρόμο σε μια εναλλακτική στιλιστική πρόταση. Οπως, για παράδειγμα, η γεννημένη το 1982 Παναγιώτα Δριτσέλη μπορεί να έγινε βουλευτής, αλλά δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σύνδρομο της μαθήτριας και δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο της τζιν.

Στα δεξιά έδρανα οι βουλευτές τολμούν να αφαιρέσουν τις γραβάτες, αλλά... μέχρι εκεί. Οι «γαλάζιες» κυρίες είναι όλες κομμωτηρίου, με ταγέρ και πιο σικάτο στιλ. Ορισμένες ωστόσο δεν διστάζουν να τολμήσουν πιο εξεζητημένο ντύσιμο.

Τις γήινες αποχρώσεις προτιμά η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τολμά και φοράει λευκά... Οπως μας αποκάλυψε, τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής σε συνδυασμό με διατροφή, που έφερε αποτελέσματα κι έτσι μπορεί να φοράει ανοιχτόχρωμα κοστούμια με άνεση.

Η πανύψηλη Κατερίνα Μάρκου της ΔΗΜ.ΑΡ.

«Είσαι το καλοκαίρι μέσα στην καταχνιά!» Το σχόλιο προέρχεται από συνάδελφο της Κατερίνας Μάρκου, όταν την είδε να περιδιαβαίνει το προαύλιο της Βουλής με ένα εντυπωσιακό αμάνικο φόρεμα. Η άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση της βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που το θερμόμετρο ήταν στα ύψη στη Βουλή, είχε ωστόσο τον συμβολισμό της. Η πανύψηλη Κατερίνα Μάρκου πιστεύει ότι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να προσέξουμε τον τουρισμό και το μήνυμα «το καλοκαίρι είναι εδώ» δεν μπορεί να μην το στέλνει πρώτα μια εκπρόσωπος του έθνους.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός με αμφίεση για σαφάρι

«Στον χώρο της εργασίας μου προσέρχομαι με τα ρούχα της δουλειάς» δηλώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός. Το αμάνικο γιλέκο είναι το σήμα κατατεθέν του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, που δίνει την εντύπωση κάθε φορά που εμφανίζεται στο βήμα της Βουλής πως είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα... θηρία. Το συγκεκριμένο γιλέκο, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, το αγόρασε πριν από δεκαπέντε χρόνια στην Αμερική 25 δολάρια. «Ευτυχώς το πήρα μεγάλο νούμερο και μου κάνει ακόμα» λέει, καθώς όμοιο δεν ξαναβρήκε πουθενά.

Η Αννα Καραμανλή με μαύρο αμάνικο φόρεμα

Πρώην αθλήτρια και παρουσιάστρια των αθλητικών ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση, η Αννα Καραμανλή προτιμά στην καθημερινή της ζωή να κυκλοφορεί με φόρμα. Ωστόσο στο Κοινοβούλιο κρατά, όπως μας λέει, τους τύπους και ντύνεται όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Η «γαλάζια» βουλευτής προτιμά τα κομψά φορέματα και εντυπωσιάζει κάθε φορά τα κοινοβουλευτικά πλήθη με τις επιλογές της. Στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ προτίμησε να φορέσει μαύρο φόρεμα που ταίριαζε με τη διάθεση της, ως απολυμένη της ΕΡΤ.

Νέο look για Παπακώστα

Μαλλί πιο ανάλαφρο απέκτησε η Κατερίνα Παπακώστα. Με αφρό και τζελ καταφέρνει ένα αποτέλεσμα που τη γλιτώνει από τις πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Συνωστισμός από τα πουά!

Ρίγες κάθετες και οριζόντιες φοριούνται αυτό το καλοκαίρι στα έδρανα. Είναι το navy στιλ που πλασάρουν κυρίες από όλα τα έδρανα. Πάντως στο έδρανο της κυρίας Ρεπούση παρατηρούμε... συνωστισμό του πουά.

Ο πάντα chic υπ. Αμυνας!

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος τολμά να εμφανιστεί με πόλο μπλουζάκι, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η πιο σικάτη εμφάνιση ωστόσο είναι αυτή του κ. Αβραμόπουλου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διδάσκει κομψότητα. Στιλιστική λεπτομέρεια; Επιλέγει πάντα γυαλιά Ray-Ban, τύπου Top Gun.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ - ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα