Το «χρυσό» ρετιρέ του Ντόναλντ Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣΤο «χρυσό» ρετιρέ του Ντόναλντ ΤραμπΔευτέρα, Νοέμβριος 30, 2015 - 17:16

Η χλιδή περισσεύει στο (εμπνευσμένο από το παλάτι του «Βασιλιά Ηλιου») διαμέρισμα, αξίας 92.000.000 ευρώ, που βρίσκεται στον 66ο όροφο του ουρανοξύστη Τραμπ Τάουερ

Σε... ανάκτορο των Βερσαλλιών σε έκδοση διαμερίσματος κατοικεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Το ρετιρέ, αξίας 92.000.000 ευρώ, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το ορμητήριο του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, βρίσκεται στον 66ο όροφο του ουρανοξύστη

«Τραμπ Τάουερ» και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι του «Βασιλιά Ηλιου» Λουδοβίκου 14ου.

Χαρακτηρίζεται από τη χλιδή, τα αρχαιοελληνικά αγάλματα και βάζα, τις επίχρυσες επιφάνειες, αλλά και από εντελώς προσωπικές λεπτομέρειες που δίνουν διαφορετικό τόνο, όπως ο... καθρέφτης πάνω στο γραφείο.

Το ρετιρέ με την εντυπωσιακή θέα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν και στο Σέντραλ Παρκ προδίδει με το «καλώς ήρθατε» την αισθητική του, καθώς η πόρτα της εισόδου είναι φτιαγμένη από χρυσό και διακοσμημένη με διαμάντια. Οποιος την περάσει βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυτη επίδειξη πολυτέλειας. Χτισμένο σε τρία επίπεδα, το «φτωχικό» στο οποίο μένει ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια και τον 9χρονο γιο τους Μπάρον είναι γεμάτο πανάκριβα μάρμαρα.

Ο Αντζελο Ντόνγκια που ολοκλήρωσε τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων το 1983 φρόντισε ώστε το δάπεδο, οι κίονες, αλλά και η οροφή να είναι μαρμάρινα, αντλώντας έμπνευση από το ανάκτορο του Λουδοβίκου 14ου.

Αμέτρηματα

Δεν έδειξε φειδώ ούτε στη χρήση του χρυσού, προσθέτοντας πολλές επίχρυσες λεπτομέρειες στο ντεκόρ. Τα ποτήρια, οι πιατέλες και τα αμέτρητα κηροπήγια είναι επίσης επιχρυσωμένα με χρυσό 24 καρατίων, ενώ οι πολυέλαιοι είναι φτιαγμένοι από κρύσταλλα. Τα έπιπλα ακολουθούν το στιλ της εποχής του Γάλλου βασιλιά. Οπου δεν χρησιμοποιείται ο χρυσός σε αυτά, προστίθενται άλλα πολύτιμα υλικά, όπως το ελεφαντοστό που κοσμεί τον καναπέ στο καθιστικό.

Η αρχαία Ελλάδα της κλασικής εποχής κυριαρχεί στη διακόσμηση. Πάνω από το τζάκι υπάρχουν δύο αρχαιοελληνικά βάζα, ενώ θέματα από τη μυθολογία της Ελλάδας κοσμούν με τοιχογραφίες τα ταβάνια. Συνήθως αφορούν τον θεό Απόλλωνα, όπως η τοιχογραφία στο ταβάνι του καθιστικού ή ο πίνακας που απεικονίζει την Αυγή να σέρνει το άρμα του. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγάλματα, συγκεκριμένα το μπρούντζινο άγαλμα του θεού Ερωτα με την Ψυχή.

Αν δεν έφταναν όλα αυτά για να δώσουν εκκεντρικό τόνο στο διαμέρισμα, οι ένοικοί του φρόντισαν να βάλουν τη δική τους πινελιά. Για παράδειγμα, στο γραφείο της Μελάνια Τραμπ εκτός από τον φορητό υπολογιστή και τα πολύχρωμα μολύβια υπάρχει καθρέφτης και στον απέναντι καναπέ βρίσκεται η κοσμηματοθήκη της Louis Vuitton που περιέχει τα κοσμήματα και τα ρολόγια που σχεδιάζει η ίδια. Ο μικρός Μπάρον παίζει με ένα πανάκριβο αυτοκινητάκι Mercedes, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκτήσει το βιβλίο πολύ περιορισμένης έκδοσης «GOAT: A Tribute to Muhammad Ali» που είναι υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Μοχάμεντ Αλι και αξίζει 13.900 ευρώ.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα