Το μπλόκο οδήγησε σε «λαβράκια»

15:48 6/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ επιχείρηση για να εντοπιστεί το κρησφύγετο και οι κώδικες των κινητών Το μπλόκο οδήγησε σε «λαβράκια»Σάββατο, Αύγουστος 6, 2016 - 15:00

Ραντεβού με την... τύχη είχε η ΕΛ.ΑΣ. στη Σπάρτη, καθώς ένας δειγματοληπτικός έλεγχος στον δρόμο κατέληξε στη σύλληψη δύο από τους πλέον καταζητούμενους Ελληνες!

Υστερα από άγρια καταδίωξη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες στον κατηγορούμενο για συμμετοχή

στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά και στον φερόμενο «ληστή με τα μαύρα» Μάριο Σεϊσίδη, που καταζητούνταν από τις Αρχές για περισσότερο από 10 χρόνια!

Ηταν γύρω στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν οι άνδρες της ΔΙΑΣ, που είχαν στήσει μπλόκο στον περιφερειακό της Σπάρτης, είδαν να πλησιάζει ένα ασημί Ι.Χ. Golf, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες.

Ομως, μόλις τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για τον τυπικό έλεγχο, εκείνοι έκαναν αναστροφή και πάτησαν γκάζι. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τις παρυφές της πόλης, όπου οι δύο καταζητούμενοι εγκλωβίστηκαν κοντά στα ΚΤΕΛ, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να εξαφανιστούν τρέχοντας.

Ωστόσο, τελικά δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν. Οι δύο καταζητούμενοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και αποτυπώματα, αλλά αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική, κλιμάκιο της οποίας έσπευσε στη Σπάρτη και επιβεβαίωσε την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Στη συνέχεια άρχισε μεγάλη επιχείρηση με τη συνεργασία της Ασφάλειας, με στόχο να εντοπιστούν άτομα που ενδεχομένως τους υποστήριζαν, καθώς και το κρησφύγετο που μάλλον διατηρούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Στον εισαγγελέα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 32χρονος Κώστας Σακκάς και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα και στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για την εκτέλεση των ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους. Στην Αθήνα μεταφέρθηκε επίσης και το Ι.Χ., μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν οι δύο καταζητούμενοι, το οποίο είχε κλαπεί στις 15 Ιουνίου από το Παλαιό Φάληρο. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εργαστήρια της Σήμανσης, όπου οι ειδικοί το κάνουν φύλλο και φτερό για να εντοπίσουν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού από άλλα σεσημασμένα ή καταζητούμενα άτομα.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες και δύο κινητά, που ήδη εξετάζονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κλειδί» για τη συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής ίσως αποδειχθεί το ένα από τα δύο κινητά, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κωδικοποιημένες επαφές, τις οποίες επιχειρούν να «σπάσουν» οι ειδικοί των εργαστηρίων.

Εν τω μεταξύ για καταδίωξη με πυροβολισμούς από την ομάδα ΔΙΑΣ, αν και δεν διέθεταν όπλα, αλλά και ξυλοδαρμό του πελάτη του Μάριου Σεϊσίδη από τους αστυνομικούς έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης.

«Φάντασμα» που είχαν επικηρύξει οι Αρχές!

Ο καταζητούμενος-φάντασμα Μάριος Σεϊσίδης δεν είχε συλληφθεί ποτέ και οι διωκτικές Αρχές τον αναζητούσαν περισσότερο από δέκα χρόνια!

Ο 35χρονος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα», που φέρεται ότι διέπραξαν από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 επτά ληστείες τραπεζών με συνολική λεία 700.000 ευρώ!

Μάλιστα, μαζί με τον αδελφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη (τελικά αθωώθηκαν, είχε επικηρυχθεί γι' αυτές με 600.000 ευρώ. Εις βάρος του Μάριου Σεϊσίδη εκκρεμούσαν αποφάσεις για απόπειρα παράνομης βίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αρκετές συλλήψεις

Αντίθετα, ο Κώστας Σακκάς είναι... γνωστός στις αστυνομικές Αρχές, αφού έχει συλληφθεί αρκετές φορές και έχει προφυλακιστεί συνολικά 31 μήνες με βασική κατηγορία τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Ο 32χρονος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στην οδό Καισαρείας, στη Νέα Σμύρνη από την Αντιτρομοκρατική, ενώ έβγαινε από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός.

Στις 4 Ιουνίου 2013 άρχισε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκισή του και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Ιούλιο.

Τον Ιανουάριο του 2014 συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος δύο φορές, ενώ επίσημα καταζητείτο από τις 10 Φεβρουαρίου 2014, όταν δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Τον Δεκέμβριο του 2014 καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 16 ετών για συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Keywords
μπλοκο, συλληψεις, διασ, συμμετοχή, golf, κτελ, αθηνα, ιουνίου, τραπεζες, νέα, απεργια, σπφ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, ομαδα διας, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, 600 δις, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, αστυνομικο τμημα, αυτοκινητο, γκαζι, ιχνη, κινητα, σμυρνη, τυχη, αυγουστος, ασημι, βρισκεται, γραφεια, διασ, ευρω, επτα, ερημην, ετων, ληστειες, λογο, μηνες, νεα σμυρνη, ξημερωματα, ομαδα, οπλοφορια, παλαιο φαληρο, περιφερειακο, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σπαρτη, σπφ, ταυτοτητα, ταυτοτητες, τμημα, φαληρο, φυλλο, golf, ιουνίου, κωδικες, κωστας, πληροφοριες, σημα, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα