«Τιτιβίσματα» για την Ελλάδα

14:59 2/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Τιτιβίσματα» για την ΕλλάδαΤρίτη, Αύγουστος 2, 2016 - 14:58

O Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ πήγε στο Πήλιο και ανέβασε φωτογραφίες στο twitter από τις περιοχές που επισκέφθηκε με τον σύντροφό του

Με «τιτιβίσματα» εντυπωσιασμού διαφήμισε με το παραπάνω τη χώρα μας και τις ομορφιές της στο twitter ο Βρετανός πρέσβης, που επισκέφθηκε το Πήλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Με τα απανωτά tweets του,

με τα οποία κοινοποιεί φωτογραφίες των περιοχών που επισκέφθηκε από την Πορταριά και τη Μακρινίτσα μέχρι τον Αϊ-Γιάννη και την Νταμούχαρη, ο Βρετανός διπλωμάτης Τζον Κίτμερ έγινε ουσιαστικά πρεσβευτής της Ελλάδας. Μαζί του μεταφέρθηκαν νοερά στο μαγευτικό Πήλιο οι χιλιάδες followers του, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη γαλήνη της θάλασσας και την επιβλητικότητα του βουνού.

«Περάσαμε τέσσερις όμορφες ημέρες στο πράσινο καρποφόρο Πήλιο. Παραλίες, καλό φαγητό, ωραία χωριά, πολιτισμός: έχει τα πάντα...» έγραψε ο Βρετανός πρέσβης.

Ο Τζον Κίτμερ πέρασε τις διακοπές με τον σύντροφό του Ντέιβιντ Μπέιτς, που τον συνοδεύει στη θητεία του στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του πρέσβη στην επίσημη σελίδα της βρετανικής κυβέρνησης. Ο 48χρονος διπλωμάτης, που είναι γεννημένος στο Σάσεξ, είναι λάτρης της Ελλάδας. Μάλιστα είχε αρχίσει να μαθαίνει αρχαία ελληνικά στα 14 του και στα 16 του επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας. Κάνει διδακτορικό στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και μιλά με κάθε ευκαιρία ελληνικά, τα οποία γνωρίζει άπταιστα.



«Ευτυχώς το πανεπιστήμιο μού αναγνώρισε τον φόρτο των καθηκόντων μου εδώ και μου ενέκρινε αναβολή τεσσάρων ετών, όσο δηλαδή διαρκεί η θητεία μου ως πρέσβης» έχει πει στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα