Τιμή στον ταξιτζή ήρωα του Κατάκολου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤιμή στον ταξιτζή ήρωα του ΚατάκολουΔευτέρα, Δεκέμβριος 24, 2018 - 17:14

❱❱ Για τον ηρωισμό που επέδειξε, να πέσει δίχως δεύτερη σκέψη τον περασμένο Σεπτέμβριο στα νερά του λιμανιού στο Κατάκολο Ηλείας για να σώσει μια τουρίστρια με αναπηρία τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο οδηγός ταξί Νίκος Θεοδωρακόπουλος (φωτό).

«Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς, λειτουργείς με το αίσθημα της ανθρώπινης αλληλεγγύης, δηλαδή να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου που κινδυνεύει

η ζωή του. Οταν μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο, να το κάνεις. Μην μπεις στη διαδικασία να το σκεφτείς. Μέσα σου νιώθεις καλύτερα, νιώθεις ωραία και αυτό είναι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι στα πρόσωπα των παιδιών μου, της γυναίκας μου, των γονιών μου και των ανθρώπων της οικογένειάς μου, αλλά ειδικά στο πρόσωπα των παιδιών, αφού έχω γίνει ο ήρωάς τους».

Το περιστατικό που του σημάδεψε τη ζωή σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού όπου βρίσκονταν ασιατικής καταγωγής επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MSC Poesia». Το γκρουπ των τουριστών, ανάμεσά τους και μια γυναίκα ΑμεΑ που επέβαινε σε αμαξίδιο, σταμάτησε για να βγάλει φωτογραφίες με φόντο το κρουαζιερόπλοιο. Ομως ξαφνικά το αμαξίδιο κύλησε και έπεσε στη θάλασσα. Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός, μέχρι τη στιγμή που ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος βούτηξε και έσωσε τη νεαρή γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα