Θρίλερ με την εκλογή νέου μητροπολίτη Γλυφάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘρίλερ με την εκλογή νέου μητροπολίτη ΓλυφάδαςΠέμπτη, Μάρτιος 21, 2019 - 14:19

❱❱ Βαριές -και ίσως ύποπτες για ορισμένους- σκιές έριξαν οι περίεργες και διαδοχικές ανατρεπτικές συμπτώσεις...

...και καταστάσεις για την εκλογή του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου Αβραμιώτη (φωτό) ως νέου μητροπολίτη Γλυφάδας, σε μια επεισοδιακή ψηφοφορία με χαρακτηριστικά πολιτικού θρίλερ.

Ολοι γνώριζαν ότι η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας

του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, συναντούσε ισχυρή αντίδραση από μεγάλη ομάδα μητροπολιτών και τις τοπικές Αρχές σε Γλυφάδα, Ελληνικό και Βούλα, που επιθυμούσαν την εκλογή του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Γλυφάδας, αρχιμανδρίτη Αλέξιου Ψωίνου.

Καταμέτρηση

Η ανακοίνωση του τριπροσώπου, όπου ο Αλέξιος Ψωίνος έλαβε 52 ψήφους έναντι 50 του επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου, ερμηνεύτηκε ως επικείμενη ήττα της υποψηφιότητας που στήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο Αλέξιος Ψωίνος συγκέντρωσε 38 ψήφους έναντι 37 ψήφων του Σαλώνων Αντωνίου. Ομως, οι ψηφοφόροι ήταν 77!

Τα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν ξανά, υπήρξε ισοψηφία και χρειάστηκε διπλή ερμηνεία από τη νομική υπηρεσία, που έκρινε ότι εκλέγεται ο Αντώνιος λόγω του βαθμού αρχιεροσύνης, αν και ο καταστατικός χάρτης δεν προβλέπει ποιος εκλέγεται σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ επισκόπου και πρεσβυτέρου.

Η ανατρεπτική έκβαση, λόγω ισοψηφίας και ύστερα από την ανάγκη διπλής ερμηνείας, κατέδειξε το σοβαρό νομικό κενό στον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας στο ενδεχόμενο εκλογής μητροπολίτη μέσω ισοψηφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα