Θηλιά θανάτου για 6χρονο αγοράκι στο Παλαιό Φάληρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘηλιά θανάτου για 6χρονο αγοράκι στο Παλαιό Φάληρο Πέμπτη, Δεκέμβριος 20, 2018 - 14:24

❱❱ Αγγελούδι κρεμάστηκε με το λουρί του σκύλου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Λίγες στιγμές απροσεξίας ήταν αρκετές για να βουλιάξει στο πένθος μια οικογένεια από τη Ρουμανία σε ένα μικρό σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, όπου κρεμάστηκε με το λουρί του σκύλου του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα αγγελούδι μόλις 6 χρόνων! Το άτυχο αγοράκι πάλεψε 19 ώρες να κρατηθεί στη

ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε...

Η τραγωδία στο σπιτάκι της οδού Σωκράτους όπου διαμένει η οικογένεια συνέβη στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, όταν η 38χρονη μητέρα άφησε τον μικρό Χάρη στο δωμάτιό του να παίζει με το μικρό σκυλάκι, ενώ η ίδια βγήκε στην αυλή για να φέρει ξύλα για τη σόμπα. Την ίδια ώρα η 13χρονη αδελφή του παιδιού ήταν απασχολημένη σε άλλο δωμάτιο, ενώ ο πατέρας τους βρισκόταν στη δουλειά του.

Οταν η μητέρα έβαλε τα ξύλα στη σόμπα και πήγε στην κουζίνα να μαγειρέψει, ανησύχησε επειδή ο γιος της είχε ώρα να εμφανιστεί και τον αναζήτησε στο δωμάτιό του. Μόλις άνοιξε την πόρτα, αντίκρισε έντρομη τον 6χρονο Χάρη να αιωρείται με το λουρί του σκύλου περασμένο στον λαιμό του και την άλλη άκρη πιασμένη σε ένα καρφί στον τοίχο!



Πάνω στο κρεβάτι ήταν αναποδογυρισμένο το παιδικό τραπεζάκι που είχε στο δωμάτιό του ο μικρός. Ολα δείχνουν ότι το 6χρονο αγοράκι είχε ανεβεί στο τραπεζάκι που είχε βάλει στο κρεβάτι, για να πιάσει τη μια άκρη από το λουρί στο καρφί και είχε περάσει την άλλη στον λαιμό του. Ομως, το τραπεζάκι ανατράπηκε και το παιδί βρέθηκε κρεμασμένο!

Πανικόβλητη η 38χρονη έκανε προσπάθεια να συνεφέρει τον γιο της με τη βοήθεια μιας γειτόνισσας δίνοντάς του το «φιλί της ζωής» και κάνοντάς του μαλάξεις ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου τον διασωλήνωσε και έκανε ενέργειες ανάνηψης όσο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κρατήσουν το άτυχο παιδί στη ζωή, δυστυχώς όμως τελικά δεν τα κατάφεραν. Ο μικρός Χάρης υπέστη αλλεπάλληλες ανακοπές και τελικά υπέκυψε χθες το μεσημέρι, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του.

Για τον θάνατό του εξέδωσε ανακοινωθέν το νοσοκομείο, στο οποίο αναφέρει: «Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” από τις 18/12/2018 και ώρα 16.50. Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο - απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη - βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια. Εγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση. Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες το παιδί απεβίωσε στις 11.55 π.μ. στις 19/12/2018».

Keywords
Τυχαία Θέματα