Θερινός «εφιάλτης»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘερινός «εφιάλτης»Δευτέρα, Μάιος 27, 2019 - 20:54

❱❱ Αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες και έντονα κύματα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ενα σκηνικό καιρού για γέλια και για κλάματα προβλέπουν για την Ελλάδα και ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη Αμερικανοί μετεωρολόγοι της υπηρεσίας Accuweather, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ στη μελέτη,

που παρουσίασαν και δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», μιλούν για το πιο άστατο καλοκαίρι των τελευταίων ετών.

Σχετικά για την Ελλάδα οι μετεωρολόγοι αποκάλυψαν ότι ο καιρός θα είναι ιδιαιτέρως περίεργος, καθώς από τη μια προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και από την άλλη έντονα κύματα με καύσωνα. Ο συνδυασμός αυτός θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών της υγρασίας, που θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο αποπνικτική. Από την άλλη, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ό,τι το 2018, καθώς θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας, που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία και στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στα Βαλκάνια, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες, εκτός από την Ελλάδα, θα πλήξουν επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Οπως αναφέρεται, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, ενώ δεν αποκλείεται κατά περιπτώσεις να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Accuweather, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα