Τα ξύλινα ποδήλατα για extreme βόλτες

Για να μάθει κανείς ποδήλατο το βασικό είναι να μην στέκεται πάνω του σαν κούτσουρο και να προσαρμόζει το σώμα του σε κάθε στροφή του δρόμου. Το κούτσουρο όμως αποδεικνύεται μάλλον απαραίτητο για ένα νέο, πολύ ντιζαϊνάτο ποδήλατο, καθώς είναι φτιαγμένο από ξύλο! Το μοντέλο WOOD.b, δημιούργημα της γαλλικής εταιρείας ποδηλάτων BSG, διατίθεται σε επτά είδη ξύλου, από μαόνι μέχρι δρυ και φλαμουριά.

Για την ακρίβεια, το WOOD.b είναι ένα υβριδικό ποδήλατο από ξύλο και ατσάλι, που εντάσσεται

στο νέο trend στα ποδήλατα, που τα θέλει ξύλινα, τουλάχιστον στην όψη, καθώς αυτό τούς προσδίδει μια πιο vintage εμφάνιση. Στόχος των σχεδιαστών του, του Τιερί Μπολτζ και του Κλοντζ Σολτζ, που έχουν το εργαστήριό τους στο Στρασβούργο, ήταν η δημιουργία ενός κατάλληλου για την πόλη ποδηλάτου, το οποίο όμως θα έκανε τη διαφορά. Βέβαια η χρήση του ξύλου δεν αρκεί πια για να κάνει ένας κατασκευαστής ποδηλάτου τη διαφορά. Μία άλλη εταιρεία, με έδρα το Ντένβερ των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο μοντέλο, το «Wood Scorcher», το οποίο μάλιστα έχει απολύτως ξύλινο σκελετό.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του WOOD.b, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο το «Wood Scorcher» κοστίζει από 3.500 έως 4.000 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο. Τσουχτερή τιμή, που προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτά τα ποδήλατα αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν γλυπτά ή σαν έπιπλα, λόγω της ξυλουργικής δουλειάς που απαιτούν. Και η συντήρησή τους όμως δεν θα είναι απλή υπόθεση, αφού η αναγκαστική έκθεση του ξύλου σε συνθήκες που το καταπονούν, όπως ο ήλιος και η βροχή, απαιτεί την περιποίησή του με ειδικά λούστρα από ανθρώπους που ξέρουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα