Τα δολώματα των gay στους πρόσφυγες

11:19 1/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣΤα δολώματα των gay στους πρόσφυγεςΤρίτη, Μάρτιος 1, 2016 - 11:13

Ρεπορτάζ-βόμβα στον βρετανικό «Observer» για όσα συμβαίνουν στο ανεπίσημο hot spot στην καρδιά της Αθήνας

Το αλισβερίσι των νεαρών μεταναστών, με τους ηλικιωμένους που βρίσκουν την ευκαιρία για φτηνό σεξ, τα ποτισμένα με χλωρίνη ψωμιά που πετάει φούρναρης, για να είναι ήσυχος ότι δεν θα επωφεληθεί κανένας απ' όσους έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας, οι έφοδοι των ποντικών, που τους κατατρώνε στον ύπνο τους, αλλά και η δίαιτα για να μην υπάρχει ανάγκη τουαλέτας είναι η ρουτίνα του ανεπίσημου hot spot, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποκάλυψε έρευνα της εφημερίδας «Observer».

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 05-06/03) παρουσιάζει:
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
Τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού σε μία διπλή κασετίνα



«Το Σάββατο, ενώ ένας μεγαλόσωμος, μεσήλικας άνδρας είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, ένα αγόρι από το Αφγανιστάν τον έδειξε στον νέο φίλο του, τον Αμπντούλ Γουαρίς. "Είναι από αυτούς που έρχονται τη νύχτα" είπε το αγόρι. Ο Αμπντούλ γούρλωσε τα μάτια του. "Είναι εντάξει. Δεν θέλουν ανηλίκους. Παίρνουν νεαρούς άνδρες, που με τη θέλησή τους θα πάνε στο σπίτι τους να κάνουν ένα ντους και με 10-15 ευρώ να κάνουν σεξ μαζί τους. Κάποιοι πηγαίνουν, εκείνοι που έχουν ξεμείνει από χρήματα"» λέει χαρακτηριστικά στην Τρέισι Μακ Βέι, που υπογράφει το ρεπορτάζ με τίτλο «Η διπλή κρίση βαθαίνει την απελπισία στην "αποθήκη των ψυχών" της Ελλάδας».

Ο Αμπντούλ, που όπως λέει είναι 13 ετών και οκτώ μηνών, ταξιδεύει μόνος του, με στόχο να φτάσει στη Γερμανία, όπου ζει η αδερφή του Μίνα εδώ και έξι χρόνια. Εχει χάσει τη μητέρα του, ενώ ο πατέρας του έχει μείνει πίσω στην Καμπούλ. Οι συμπατριώτες του, που είναι περισσότερο καιρό στην πλατεία Βικτωρίας, έχουν αναλάβει να τον «ξεναγήσουν», αλλά και να του αποκαλύψουν όσα πρέπει να γνωρίζει. Προσπάθησαν, ωστόσο, να του πουν όσο λιγότερα γινόταν για τους δύο μετανάστες που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, στήνοντας τις αγχόνες τους σε δέντρο της πλατείας. Του έδειξαν, αντιθέτως, το πράσινο κουτί της ΔΕΗ, που άνοιξαν για να φορτίζουν τα κινητά τους, την καφετέρια που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όταν αγοράζουν καφέ, αλλά και το δέντρο και τον θάμνο, που αποτελούν την αυτοσχέδια τουαλέτα όσων δεν έχουν χρήματα για καφέ.

Στη Βρετανίδα ρεπόρτερ, ωστόσο, μίλησε και μια ντόπια, η Ευαγγελία Παπαγιαννίδου, δασκάλα και πρώην σκηνοθέτις, που ενώ παλιά τάιζε τα ζώα της πλατείας τώρα ταΐζει τους ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο εκεί. «Οι περισσότεροι φούρνοι μού δίνουν αυτά που θα πετούσαν. Σε κάποιους πρέπει να λέω ότι είναι για την οικογένειά μου. Ενας μπάσταρδος στη γωνία ρίχνει χλωρίνη στο ψωμί που πετάει» αποκαλύπτει, ενώ έχει μαζί της μια επουλωτική κρέμα για κάποιους που της δείχνουν σημάδια από επίθεση τρωκτικών, που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμη δύο κέντρα φιλοξενίας

Στη δημιουργία δύο νέων κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον και στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό, προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές με τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πάρκο Τρίτση, που θα ανοίξει τις πόρτες του την Πέμπτη, θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 άτομα. Εκεί θα τοποθετηθούν τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και βοηθητικοί χώροι. Παράλληλα, άρχισε το στήσιμο καταυλισμού στο γήπεδο του μπέιζμπολ, στο Ελληνικό, το οποίο μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε ως έδρα η ΠΑΕ Εθνικός. Εκεί προγραμματίζεται η τοποθέτηση περίπου 150 σκηνών των 10 ατόμων η καθεμία, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα του κέντρου φιλοξενίας του πρώην αεροδρομίου στα 7.000 άτομα.

Η φόρτιση των κινητών έγινε viral

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η φωτογραφία από την Ειδομένη, που ανάρτησε στο twitter ο Ισπανός δημοσιογράφος Μάρκο Αρακάμα, η οποία δείχνει ένα... βουνό από κινητά τηλέφωνα σε μια μπαλαντέζα. Οι πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά να φορτίσουν τα κινητά τους, ενώ ο Ισπανός δημοσιογράφος έγραψε: «Ετσι φορτίζουν τα κινητά τους στην Ειδομένη. Ο μόνος τρόπος να είναι κοντά με όσους έμειναν πίσω».

Keywords
Αναζητήσεις
evaggelos evaggelou gamisi gay,
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso