Συνελήφθη 28χρονος που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε 14χρονο

12:13 2/3/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυνελήφθη 28χρονος που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε 14χρονοΔευτέρα, Μάρτιος 2, 2015 - 12:10

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε έναν 28χρονο ο οποίος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έστελνε σε 14χρονο αγόρι μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Σε βάρος του νεαρού Ελληνα σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία, ο κατηγορούμενος στις 10 Φεβρουαρίου προσέγγισε τον ανήλικο στο facebook και του έκανε αίτημα φιλίας, εμφανιζόμενος ως κομμωτής! Ο μικρός το έκανε δεκτό και από τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να του στέλνει μηνύματα με ανήθικες προτάσεις!

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε άμεσα, ύστερα από σχετική καταγγελία που έκανε ο ένας από τους δύο γονείς του παιδιού στην Αστυνομία, όταν βρήκε τους «σκληρούς» διαλόγους και τις προτάσεις για ερωτική συνεύρεση που έκανε στον γιο του ο 28χρονος. Από τη συνδυαστική έρευνα που διενεργήθηκε με βάση το προφίλ που χρησιμοποιούσε ο δράστης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και συνελήφθη στην κατοικία του παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Χρήσιμες και πολύ σημαντικές είναι οι συμβουλές που παραθέτει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου προς τους νέους, ώστε να κινούνται με ασφάλεια στο Ιντερνετ και να αποφεύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Για παράδειγμα, τους συμβουλεύει να μη δίνουν σε κανέναν, ούτε καν στον καλύτερό τους φίλο, τον κωδικό πρόσβασής τους στο διαδίκτυο παρά μόνο στους γονείς τους, να μην απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα που τους κάνουν να αισθάνονται άβολα (και αν συμβεί αυτό, να το πουν στους γονείς τους) και φυσικά να μη στέλνουν φωτογραφία τους σε άγνωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα