Συναγερμός στη Μόρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜε τον φόβο προβοκάτσιας ζουν οι κρατικές Αρχές μετά τα τραγικά γεγονότα στη ΜόριαΣυναγερμός στη ΜόριαΤρίτη, Οκτώβριος 1, 2019 - 16:30

❱❱ Καζάνι που βράζει το Μεταναστευτικό μετά τη φωτιά με θύμα μια Αφγανή στο hot spot της Μόριας

Με τον φόβο προβοκάτσιας που θα οδηγήσει σε «ντόμινο» εξεγέρσεων σε όλα τα hot spots της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες ζουν οι κρατικές Αρχές μετά τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια

Ο αριθμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα σε όλη τη χώρα, δημιουργεί

ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να ξεσπάσουν εξεγέρσεις και να επεκταθούν στα κέντρα στο Σχιστό, στη Μαλακάσα και στον Σκαραμαγκά, όπου οι μετανάστες ξεπερνούν τους 4.000.

Ο αναβρασμός στη Μόρια έχει κοπάσει, αλλά προβληματίζει τις Αρχές καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι ήθελαν να στήσουν σκηνικό πολέμου που θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων την άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα των προσφύγων που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα γεγονότα ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να μεταφερθούν οι μετανάστες στην ενδοχώρα, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Σύγχυση

Τεράστια ερωτήματα δημιουργούν η σύγχυση και οι αντικρουόμενες πληροφορίες που υπάρχουν ακόμα και τώρα για τον αριθμό των νεκρών. Δύο εικοσιτετράωρα μετά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα και το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος μιας Αφγανής. Αρχικά μάλιστα όλοι έλεγαν ότι μαζί με τη γυναίκα απανθρακώθηκε το βρέφος της, κάτι που διαψεύστηκε.

Οι πυροσβέστες δέχθηκαν προπηλακισμούς, σαν να μην ήθελαν οι μετανάστες να σβηστεί η φωτιά και προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν βρίζοντας και χτυπώντας. Ακόμη και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στον καταυλισμό για να παραλάβουν τους τραυματίες αντιμετώπισαν μετανάστες που εμπόδιζαν την είσοδό τους.

Σε όλες αυτές τις ενδείξεις για προβοκάτσια εξετάζεται και ο περίεργος ρόλος των ΜΚΟ, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και από τον διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο, ο οποίος είχε αναφέρει ότι συγκεκριμένη ΜΚΟ έβαζε προσφυγόπουλα να περπατούν ξυπόλυτα με σκοπό να τα φωτογραφίζει και να «πουλάνε» το ψέμα περί εξαθλίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Μόρια,synagermos, moria