Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και πήγε για... καφέ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και πήγε για... καφέΤρίτη, Αύγουστος 29, 2017 - 13:28

Μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά μέσα στο δημαρχείο και στη συνέχεια, ατάραχος, πήγε σε καφετέρια για να πιει τον καφέ του. Ο δράστης, ένας 35χρονος συμβασιούχος δημοτικός υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας, του οποίου η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν θα ανανεωνόταν.

Από τον
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο δήμαρχος Ελευσίνας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς φέρει δύο μαχαιριές

στο πόδι και συγκεκριμένα στη γάμπα.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατοικεί στην Ελευσίνα και φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα των βορείων προαστίων. Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και τον ανέκριναν έλεγε ασυναρτησίες, ενώ βρισκόταν εμφανώς σε παραλήρημα, καθώς επαναλάμβανε ότι δεν ήξερε «εάν θα ανανεωθεί η σύμβασή του και ότι ο δήμαρχος ευθύνεται για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σπίτι του με τη σύζυγό του». Γι' αυτόν τον λόγο πήρε -όπως είπε- την απόφαση να μαχαιρώσει τον Γιώργο Τσουκαλά μέσα στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Εντονες φωνές

Ηταν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, όταν εμφανίστηκε ο 35χρονος στο κτίριο του δημαρχείου Ελευσίνας και ζήτησε να δει τον δήμαρχο: «Ηταν ψύχραιμος και σοβαρός. Ολοι τον ξέρουμε ως οδηγό σε απορριμματοφόρο αποκομιδής απορριμμάτων» είπε υπάλληλος του δήμου που ήταν παρών όταν ο 35χρονος Σ.Κ. ζήτησε να συναντήσει τον δήμαρχο. Οι υπάλληλοι ζήτησαν από τον Σ.Κ. να περάσει στον προθάλαμο του γραφείου, όπου κάθισε ήρεμος περιμένοντας τη σειρά του. Κάποια στιγμή μπήκε στο γραφείο του δημάρχου και έπειτα από πέντε λεπτά ακούστηκαν έντονες φωνές.

Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα του γραφείου και πετάχτηκε από μέσα έντρομος και αιμόφυρτος ο δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς, έχοντας δύο τραύματα από μαχαίρι στο πόδι του. Αμέσως οι παρευρισκόμενοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να του δέσουν πρόχειρα το τραύμα, ενώ παράλληλα καλούσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο δράστης έφυγε ψύχραιμος από το δημαρχιακό μέγαρο, πέταξε το μαχαίρι και κατευθύνθηκε στην οδό Παπαγιάννη, κοντά στο δημαρχείο, μπήκε σε μια καφετέρια, πήγε στην τουαλέτα όπου έπλυνε τα χέρια του και κάθισε σε ένα από τα τραπέζια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, για τα χαρακτηριστικά του δράστη και τα στοιχεία του τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην καφετέρια της οδού Παπαγιάννη, όπου έπινε ατάραχος τον καφέ του και συνομιλούσε με θαμώνες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα