Στο σφυρί η Rolls Royce του Elvis

ΚΟΣΜΟΣΣτο σφυρί η Rolls Royce του ElvisΠαρασκευή, Ιούλιος 25, 2014 - 14:43

Ενας «βασιλιάς» δεν θα μπορούσε να μετακινείται με κάτι λιγότερο από Rolls Royce. Ενας τυχερός φαν του Ελβις αναμένεται τώρα να κάνει δικό του το πιο πολύτιμο απόκτημα του βασιλιά του ροκ εν ρολ, το οποίο βγαίνει τον άλλο μήνα σε δημοπρασία από τον οίκο Bohnams της Καλιφόρνιας, αντί 222.000 ευρώ. Ο Ελβις είχε αγοράσει τη Rolls Royce Phantom V το 1963, όταν ακόμη ζούσε στο Μπελ Ερ και είχε αναθέσει στον Τζέιμς Γιανγκ να την εμπλουτίσει με μια σειρά πρωτοποριακών για την εποχή τους gadgets, που περιλάμβαναν ηλεκτρικά παράθυρα σε όλες τις πόρτες, ηχοσύστημα Blaupunkt Koln, κλιματισμό, μπαρ, ακόμη και μικρόφωνο.

Μέσα στο υποβραχιόνιο που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω καθίσματος υπήρχαν πάντα ένας καθρέφτης, ένα σημειωματάριο και μια βούρτσα για τα ρούχα, ενώ το ντουλαπάκι στο πίσω μέρος ήταν εξοπλισμένο με κρυστάλλινα ποτήρια και κρυστάλλινες καράφες. Αν και το αμάξι είχε αρχικά μπλε χρώμα, ο Ελβις επέλεξε να το βάψει σε μια πιο γκριζογάλανη απόχρωση, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο σπίτι της μητέρας του οι κότες της κατέστρεψαν την αρχική βαφή. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ισχυρός κινητήρας V8 6,2 λίτρων που δίνει στο βάρους 2,6 τόνων αμάξι τελική ταχύτητα περίπου 160 χλμ./ώρα. Ο 28χρονος τότε Ελβις είχε κρατήσει το πολυτελές αμάξι για μια πενταετία κι εν συνεχεία το είχε δωρίσει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Τα ίχνη του χάθηκαν εν συνεχεία για περίπου είκοσι χρόνια, μέχρι που πέρασε στα χέρια του νυν ιδιοκτήτη του, ο οποίος αν και το χρησιμοποίησε ελάχιστα, ήταν τυπικός στα σέρβις του στην επίσημη αντιπροσωπία. Ο οίκος Bohnams το περιέγραψε ως ένα από τα πιο σημαντικά Phantom V που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία τα τελευταία χρόνια, «λόγω της αδιαμφισβήτητης θέσης του στην ιστορία της ποπ κουλτούρας». Ο αγοραστής του θα πάρει και αντίγραφο της αρχικής άδειας που επιβεβαιώνει τον αρχικό ιδιοκτήτη του οχήματος, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά του.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords